Salata italiana
Retete cu branza Retete cu legume Retete rapide Retete salate
Am numit-o salata italiana fiindca am folosit ingrediente specifice acestei bucatarii atat de iubite.
Ingrediente
100 gr rucola
10 rosii cherry
10 mini-bile de mozzarella
2 linguri capere (sau masline)
4 linguri bacon taiat cubulete mici
2 linguri seminte de pin
Dressing
1 galbenus de ou (fiert tare)
30 ml ulei masline
1/2 lingura otet de vin alb (sau 1 lingura suc de lamaie)
sare, piper
Portii: 2
- Se pune rucola intr-un bol impreuna cu caperele/maslinele, rosiile si mozzarella taiate in doua.
- Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie, fara adaos de grasime, pana devin rumene. Scuturati des tigaia. Se scot din tigaie pe un servetel.
- Cubuletele de bacon se prajesc in aceeasi tigaie, fara adaos de grasime, la foc mic, pana devin crocante. Se scot peste semintele de pin.
- Se pregateste dressingul trecand galbenusul printr-o sita fina si amestecandu-l cu restul ingredientelor. Gustati si mai adaugati otet, sare sau piper dupa gust.
- Turnati cam 4 linguri de dressing peste salata. Amestecati bine cu mainile (in acest fel frunzele de rucola nu se vor inmuia) pana vedeti ca rucola e uniform acoperita de dressing.
- Impartiti salata pe doua farfurii. Presarati deasupra "crutoanele" de bacon si seminte de pin.