Salsa de avocado si ananas
Retete cu fructe Retete de post Retete pentru gratar Retete simple Retete salate
Salsa anului. Cea mai buna! Sanatoasa, usoara, racoritoare. De obicei o servesc langa piept de curcan la gratar sau creveti pe grill. Acestea le marinez cu usturoi, ghimbiri razuit si putin ulei. Apoi le frig in tigaia grill. Insa se potriveste la fel de bine langa coada de vita cu cinci arome sau puiul teryiaki.
Ingrediente
1 avocado (copt, untos)
80 gr pulpa de ananas proaspat
1 ardei iute rosu
1 ceapa rosie mica (cca 30 gr)
3 linguri suc lime
1/4 legatura patrunjel
1 lingura ulei neutru
sare
Portii: 2-3
- Se alege un anans copt si aromat. De asemenea avocado trebuie sa fie copt, astfel incat sa fie gustos si untos. Ambele sunt foarte importante in aceasta reteta.
- Se curata ceapa si se taie rondele subtiri. Se presara cu sare, se amesteca sa se desfaca inelele si se lasa sa stea 5 minute. Se stoarce ceapa in pumn (sau in tifon daca faceti cantitati mai mari) pana iese zeama din ea. Se adauga 2 linguri suc de lime si se lasa 10 minute, pana preparati restul ingredientelor.
- Se taie ananasul cubulete mici. Se curata ardeiul iute de seminte si se taie cat de marunt puteti. Se toaca fin patrunjelul.
* gustati ardeiul iute inainte de a-l toca si adaugati dupa gust - Ultimul se taie avocado, cubulete la fel de mici ca cele de ananas. Se stropesc cu 1 lingura suc de lime sa nu se oxideze.
- Intr-un bol se amesteca usor toate ingredientele pregatite mai sus. Se adauga uleiul si sare daca mai e nevoie. Se amesteca usor.
- Se serveste imediat.