Salsa de portocale cu masline verzi
Retete cu fructe Retete de Sosuri si Salsa
Salsa aurie si suculenta. Salsa are un aspect seren, amestec de galben-auriu si verde-fistic cu pepite purpurii. Ahhh, la inceput mi-a incantat privirea. Am vrut sa adaug patrunjel dar cand am vazut-o m-am razgandit. Am lasat-o asa delicata, discreta la fel ca si gustul ei. Am servit-o cu un la fel de discret si usor piept de pui la gratar. Iar cand am terminat cina eram satula dar usoara ca si cand nu as fi mancat nimic.
Ingrediente
2 portocale (cat mai aromate si dulci; cele pe care le mancati cu placere)
10 masline verzi (manzanilla)
1/2 ceapa rosie mica
1 lingura suc de lamaie
1 lingura ulei masline
1 varf cutit chimion macinat
sare, piper negru, fulgi de chili
Portii: 2
- Se curata portocalele de coaja si se scot feliile ca in acest filmulet deasupra unui bol ca sa colectati si sucul care curge. Se taie fiecare felie in bucati. Se storc usor pielitele ramase ca sa aveti cateva linguri de suc peste bucatile de portocale.
- Se toaca maslinele marunt si se adauga peste portocale.
- Ceapa rosie se toaca cubulete. Se presara cu sare si se lasa sa se macereze 10 minute. Se stoarce bine de suc si se adauga peste ea 2 linguri din sucul de portocale din bolul cu portocale, plus inca 1 lingura suc de lamaie. Se lasa sa se marineze inca 10 minute.
- Se toarna ceapa cu tot cu sucuri in bolul cu portocale.
- Se adauga chimionul, fulgi de chili dupa gust si se rasneste piper negru. Se amesteca usor. Se gusta de sare.
- La final se adauga uleiul de masline, acum salsa va deveni lucioasa si sosul va fi mai legat.
- Lasati sa stea la rece pana o veti folosi. E buna langa piept de pui sau file de peste alb.