Sarmale sparte
Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete cu carne de porc Retete romanesti
Dupa cum va spuneam ieri, astazi avem sarmale sparte pregatite din restul de umplutura de la ardeii umpluti. Am mai pus doar 2-3 linguri de bulion peste tocatura de carne fiindca mi s-a parut ca s-a uscat un pic cat a stat la frigider, apoi am asamblat rapid caserola cu sarmale si iacata ce frumoase au iesit. Si au picat numai bine, fiindca am avut si musafiri.
Ingrediente
1/2 varza murata
2-3 felii kaizer (sau alta afumatura)
1/2 lingurita piper
1 lingurita cimbru uscat
100 ml bulion
Umplutura
325 gr carne de porc tocata
150 gr orez cu bob rotund
1 ceapa mica
2 linguri ulei
1/2 lingurita piper
1 lingurite sare
1 lingurite vegeta de casa macinata
1/2 lingurita boia
3-4 fire patrunjel
1 fir marar (sau cimbru)
100 ml bulion
1 ou mic
- Pentru umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se ia de pe foc si se adauga in ea boiaua, amestecandu-se bine. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, inclusiv ceapa calita, bulionul si oul.
- Varza se toaca fideluta fina. Daca aveti varza murata gata taiata o stoarceti in pumn de zeama. Se amesteca bine cu piper si cimbru uscat. Jumatate din varza se aseaza pe fundul unui vas termorezistent.
- Deasupa se pun fasii de kaizer si apoi bile formate din umplutura, cam de dimensiunea unei nuci.
- Peste bile asezam restul de varza si turnam deasupra bulionul.
- Turnam apa in vas pana acopera bilele de carne. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200C pentru 1 ora.
- Se servesc cu smantana.
Primul strat de varza
Bile din aluatul de sarmale
Acoperim cu varza si bulion
Sarmale sparte
Comentarii (20)
Ultimele comentarii
Kamessytta acum 14 ani - 13 Octombrie 2010 10:05
@oana_rdv21...daca tie nu iti plac sau nici macar nu ai incercat atunci abtine-te.Ce poate fi rau?Mie nu prea imi place varza acra dar le-am facut cu varza dulce si au iesit superrrr! :)
crissy acum 11 ani - 2 Iunie 2013 13:05
m-ai salvat ... ca nu mai aveam chef sa le impachetez :D esti mirifica . :*crina acum 10 ani - 11 Martie 2014 20:36
Am facut azi ardei umpluti din 700 de gr carne tocata si mi-a mai ramas destul de multa. As vrea sa fac sarmale sparte cu carnea ramasa, insa poimaine. Oare e in regula daca tin compozitia in frigider 2 zile?Ioana acum 10 ani - 11 Martie 2014 20:49
daca carnea era proaspata, da. dar daca nu era, poti pune compozitia la congelator si o scoti in dimineata in care o vei pregatiMarysa acum 10 ani - 4 Octombrie 2014 18:31
Curcubeu pe cerul gurii.Nu o sa scape neprobata aceasta reteta.Cori Cj acum 8 ani - 3 Iunie 2016 12:41
Ii musai la cuptor?!?Oare se sparg daca pun cratita pe foc?
Ioana acum 8 ani - 3 Iunie 2016 14:10
numai daca reusesti sa tii focul mic de tot si sa nu clocoteasca, astfel se cam imprastie pe plita. o s a faci un fel de varza a la cluj :)Poti sa-ti inregistrezi ... acum 8 ani - 10 Iulie 2016 08:27
... sarmalele astea ca si marca proprie.Esti inventiva, asta inseamna sa gatesti, libertatea de a jongla cu gusturi, arome si intuitie.De multe ori am facut reteta asta dar nu stiam cum sa-i spun, merci de idee.O duminica frumoasa!dana acum 7 ani - 18 Februarie 2017 13:34
:) e foarte buna si usor de facut va mutumesc :) :)Ioana acum 7 ani - 18 Februarie 2017 18:13
cu mare drag, dana!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email