Sarmale sparte
Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete cu carne de porc Retete romanesti
Dupa cum va spuneam ieri, astazi avem sarmale sparte pregatite din restul de umplutura de la ardeii umpluti. Am mai pus doar 2-3 linguri de bulion peste tocatura de carne fiindca mi s-a parut ca s-a uscat un pic cat a stat la frigider, apoi am asamblat rapid caserola cu sarmale si iacata ce frumoase au iesit. Si au picat numai bine, fiindca am avut si musafiri.
Ingrediente
1/2 varza murata
2-3 felii kaizer (sau alta afumatura)
1/2 lingurita piper
1 lingurita cimbru uscat
100 ml bulion
Umplutura
325 gr carne de porc tocata
150 gr orez cu bob rotund
1 ceapa mica
2 linguri ulei
1/2 lingurita piper
1 lingurite sare
1 lingurite vegeta de casa macinata
1/2 lingurita boia
3-4 fire patrunjel
1 fir marar (sau cimbru)
100 ml bulion
1 ou mic
- Pentru umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se ia de pe foc si se adauga in ea boiaua, amestecandu-se bine. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, inclusiv ceapa calita, bulionul si oul.
- Varza se toaca fideluta fina. Daca aveti varza murata gata taiata o stoarceti in pumn de zeama. Se amesteca bine cu piper si cimbru uscat. Jumatate din varza se aseaza pe fundul unui vas termorezistent.
- Deasupa se pun fasii de kaizer si apoi bile formate din umplutura, cam de dimensiunea unei nuci.
- Peste bile asezam restul de varza si turnam deasupra bulionul.
- Turnam apa in vas pana acopera bilele de carne. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200C pentru 1 ora.
- Se servesc cu smantana.
Primul strat de varza
Bile din aluatul de sarmale
Acoperim cu varza si bulion
Sarmale sparte