Somon cu broccoli la cuptor

Ingrediente

1 file gros somon cu piele (cca 300 gr; puteti folosi si file subtire, dar timpii de coacere difera)
1 capatana medie broccoli (cca 300-350 gr buchete)
1 lingura ulei
1 lingura sos de soia
putina sare

Sos aromat

2 catei de usturoi striviti
1 lingurita ghimbir razuit pasta fina
1 lingura sos de soia sarat
1 lingura ulei de chili (amestecati inainte de folosire si luati si sedimente; reteta uleiului de chili o gasiti aici sau aici)
1 lingurita miso alb

Portii: 2

  1. Fileul de somon se usca bine cu servetele de hartie, apoi se unge peste tot cu 1 lingura de sos de soia sarat. Se lasa sa stea 15 minute.
  2. Cat sta somonul, pregatiti sosul, amestecand bine ingredientele intr-o cescuta.
  3. Separati buchetele de de broccoli si apoi taiati felii groase fiecare buchet. Buchetelele mici se pot taia doar in doua. Presarati doar putina sare si 1 lingura de ulei si amestecati bine.
  4. Incingeti cuptorul la 200C.
  5. Asezati fileul in tava cuptorului cu hartie de copt. Asezati-l intr-o parte a tavii. Dati tava la cuptor timp de 10 minute.
  6. Dupa acest timp, adaugati si broccoli in tava, rasfirand feliile egal pe langa somon. Introduceti tava la cuptor inca 10 minute.
    * daca va place broccoli mai moale, mai bine facut, puteti sa-l puneti in tava de la inceput, deodata cu somonul
    * daca folositi file subtire de somon, adica partea dinpsre coada, introduceti somonul si broccoli deodata in cuptor si lasati doar 10 minute
  7. Scoateti tava din cuptor. Ungeti somonul peste tot cu sos aromat, folosind o pensula de silicon.
  8. Turnati restul de sos peste broccoli si amestecati bine. Rasfirati iar broccoli in tava. Dati tava la cuptor pentru inca 5 minute. Un miros minunat va veni acum din cuptor.
  9. Serviti imediat, cu o portie de orez fiert. Puteti amesteca broccoliul cu orez daca doriti sa absoarba sosul din tava mai bine.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...