Somon Teriyaki

Ingrediente

500 gr somon file (alegeti un file cat mai gros)

Sos

4 linguri sos de soia (japonez)
3 linguri otet de orez
1 lingura zahar brun
1/4 lingurita fulgi chili
1 lingurita rasa amidon
1/2 pliculet dashi (instant)

Portii: 2

  1. Se fierbe sosul de soia, otetul, chili si zaharul la foc mic pana se dizolva tot zaharul. Se fierbe apoi la foc mediu 2 minute. Se adauga amidonul dizolvat in 2 linguri apa si se mai fierbe 2 minute. La final se adauga dashi si se amesteca. Sosul va deveni vascos, ca un caramel. Se lasa sa se racoreasca.
  2. Se taie fileul de somon felii late (4 felii). In aceasta reteta gasiti mai multe informatii si poze despre cum sa pregatiti si sa taiati somonul felii. Se adauga peste felii 4 linguri din sosul de mai sus si se lasa 30 minute la marinat. In acest timp va reveni la temperatura camerei.
  3. Se pun fileurile in tava cuptorului cu hartie de copt. Se coc la 100C timp de 30 minute.
  4. Se curata fileurile cu un cutit de proteina alba coagulata la baza, care arata ca un albus de ou.
  5. Se adauga restul de sos intr-o tigaie care cuprinde fileurile. Se aduce la fiebere si in acel moment se adauga somonul cu pielea in sus. Se lasa sa fiarba in sos 1 minut, timp in care se va glazura pe acea parte, apoi se intorc cu pielea in jos si se mai lasa inca 1 minut. Sosul se va reduce mult si se va "lipi" de peste.
  6. Se scot fileurile din tigaie si se servesc imediat, presarate cu susan prajit si rondele de ceapa verde. Sunt bune cu spanac sotat si orez basmati.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...