Sos Muhammara

Retete arabesti Retete de Sosuri si Salsa

Pasta de ardei Muhammara, acum in varianta mai rapida decat cea deja existenta pe site, care se face cu pasta de ardei copti. Aici am folosit direct ardei copti. Si mai are un plus, nu are gluten.

Ingrediente

150 gr ardei kapia rosii, copti
1 ardei iute rosu, copt (optional)
50 gr nuca (inmuiata in apa daca e desfacuta demult si samburii sunt uscati)
50 gr naut fiert (poate fi din conserva)
1 catel mare de usturoi
1 lingura sirop de rodie
1/4 lingurita chimion
1 varf de cutit scortisoara
1/2 lingurita menta uscata
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Calorii: 735 (in total)

  1. Ardeii kapia si cel iute se coc si se curata dupa intructiunile de aici. Se pot coace si pastra in frigider din timp. Se pot folosi ardei copti din congelator.
  2. Inre-un robot mai mic se adauga nuca (pastrati cateva bucati pentru decor), nautul si usturoiul si se mixeaza pana se pulverizeaza si arata ca un pate dens.
  3. Se adauga ardeii si 1 lingura de ulei si se mixeaza iar pana se obtine o pasta omogena.
  4. Se adauga siropul de rodie, chimionul, scortisoara, menta, sare dupa gust si se mixeaza iar scurt.
  5. Se adauga restul de ulei si se rasneste piper negru. Se mixeaza cu o lingura de data asta.
  6. Se intinde pasta obtinuta intr-un bol si se decoreaza cu nuca tocata si samburi de rodie. Se stropeste cu ulei de masline. Presarati menta proaspata daca doriti.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...