Spanac cu telemea
Retete cu branza Bucataria indiana Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete lact-ovo-vegetariene
In India se numeste Palak Paneer, o mancare vegetariana foarte foarte iubita.
Ingrediente
500 gr spanac
300 gr telemea dulce (nesarata; sau tofu pentru post)
2 cuisoare
1 bucata scortisoara (2 cm)
1/2 pastaie cardamom
1 ardei iute uscat
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi
2 catei usturoi
2 linguri bune pasta de ceapa
1 lingurita rasa chimion (cumin)
1 lingurita cu varf coriandru macinat
1/2 lingurita turmenic
100 ml passata
3 linguri ulei
sare
Portii: 4
- Curatam si spalam spanacul. Il punem intr-o oala cu apa care fierbe si lasam sa fiarba timp de 1-2 minute. Il scoatem cu o paleta intr-un blender/robotel (lasati si putina apa pe el, nu-l scurgeti prea tare) si mixam pana devine pasta.
- Preparam masala: punem cuisoarele, scortisoara, bobitele din pastaia de cardamom si ardeiul iute (cu sau fara seminte) intr-un mojar si pisam pana devin pulbere.
- Incingem uleiul, adaugam masala si calim cateva secunde. Adaugam pasta de ghimbir-usturoi si cateii de usturoi striviti si calim 30 secunde.
- Adaugam pasta de ceapa, condimentele (cumin, coriandru, turmenic) si passata. Amestecam totul si lasam la calit timp de 3 minute.
- Adaugam spanacul, 100 ml din apa in care a fiert si sare dupa gust. Fierbem cu capac la foc mediu timp de 30 minute. Verificati daca scade prea repede si mai picurati putina apa daca e necesar.
- Stingem focul si adaugam in mancare telemeaua cuburi. Lasam sa stea 5 minute.
Adaugam pasta de ceapa si sosul de rosii
Fierbem spanacul
Spanac cu telemea