Steak cu broccoli picant

Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete cu carne de vitel sau vita

Vita, broccoli, orez... combinatie previzibila, dar deloc plictisitoare.

Ingrediente

1 steak de vita de aprox 400 gr (antricot am folosit, cca 3 cm grosime)
1 capatana mica de broccoli (cca 300 gr)
2 lingurite cu varf capere in otet
1 file de ansoa sarate
2 catei usturoi
1/4 lingurita seminte de fenicul
1/2 lingurita fulgi de chili
ulei masline
sare

Portii: 2-3

  1. Steakul se scoate din frigider si se lasa 15 minute sa revina la temperatura camerei.
  2. In acest timp se desface broccoli buchetele. Se presara cu sare, se picura putin ulei si se amesteca bine. Se aseaza intr-un vas termorezisten in care sa stea pe un singur strat. Se presara caperele peste broccoli.
  3. Se coace broccoli la 200C timp de 15-20 minute (sa fie facut, dar usor al dente).
  4. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie larga si se adauga usturoiul strivit si ansoa tocata marunt. Se soteaza scurt, cam 1 minut, doar pana miroase placut.
  5. Se adauga chili si semintele de fenicul strivite in mojar si se amesteca doar pana la omogenizarea lor in ulei.
  6. Se adauga broccoli si caperele coapte si se soteaza totul inca 2 minute, astfel incat broccoli sa absoarba uleiul aromat. Se verifica de sare, dar caperele si ansoa sunt destul de sarate de obicei.
  7. Se scoate broccoli din tigaie.
  8. Se incinge bine o tigaie grill (fara ulei), cam 5 minute la foc mare. Se aseaza steakul in tigaie si se coace cate 3 minute / parte (pentru medium-rare) pana prinde urme frumoase de gratar.
  9. Se scoate pe un fund de lemn, se lasa sa stea 1 minut, apoi se taie felii subtiri.
  10. Se aseaza vita pe un platou si deasupra se pun buchetelele de broccoli picant. Am servit cu orez basmati fiert doar cu sare.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...