Steak cu cartofi noi si salsa verde
Ingrediente
2 bucati steak bavette (flank steak)
cartofi noi (rosii)
Salsa verde
2 legaturi patrunjel (50 gr)
3-4 fire busuioc (15 gr)
1 catel mare de usturoi
1/2 ardei iute rosu
120 ml ulei de masline
1 lingurita otet ( de orez am folosit)
2 linguri suc de lamaie
sare de mare
Portii: 4
- Se taie cozile de la patrunjel si restul se toaca marunt cu cutitul. Se toaca frunzele de busuioc si se pun peste patrunjel. Se toaca marunt usturoiul si ardeiul iute si se pun deasupra verdeturilor.
- Cu un cutit lat se toaca totul cu miscari fata spate a lamei cutitului pana se marunteste bine de tot. Se pun verdeturile intr-un bol si se presara cu sare de mare.
- Se acopera cu ulei si otet. Se amesteca.
- Se adauga suc de lamaie dupa gust. Salsa se lasa sa stea macar 15 minute.
- Steakurile bavette se prepara la grill dupa instructiunile de aici.
- Cartofii noi se spala, se freaca cu un burete de sarma si se fierb intregi, in apa cu sare pana intra furculita in ei.
- Se serveste steakul taiat felii alaturi de cartofi noi si se toarna salsa verde peste ele.
Ingredientele tocate separat
Ingredientele tocate impreuna
Salsa verde