Supa coreeana de pui cu kimchi
Retete asiatice Retete cu carne de pui Retete de supe si ciorbe
Supa pentru EL, care adora kimchi (varza murata coreeana). Kimchi e sigurul ingredient "exotic" care ii place lui si pe care eu nu-l inteleg. Totusi admit ca supa a fost delicioasa, o recomand chiar si celor care nu sunt fani kimchi.
Ingrediente
750 ml supa de pui (+ carne fiarta din supa, cata doriti)
3 fire ceapa verde tanara
100 gr kimchi (varza murata coreeana)
20 gr ghimbir
2 catei mari de usturoi
1 lingurita cu varf miso alb (light)
1 lingura pasta de ardei iute coreeana (gochujang)
1 lingura sos de soia sarat
1/2 lingura ulei
Servire
200 gr taietei udon pentru supa (prefierti)
2 felii groase tofu
1-2 oua fierte moi
Portii: 2
- In aceasta reteta aveti nevoie de 750 ml supa concentrata de pui, preferabil gatita in casa pe pui organic (vedeti aici cum prepar eu supa de pui). Supa poate fi preparata cu 2-3 zile inainte si tinuta la frigider.
- Ouale se fierb moi astfel: cand apa clocoteste, se scufunda ouale incet in apa si se lasa la foc mic timp de 7 minute. Se tin in apa rece pana se racesc, apoi se curata cu grija.
- Tocati ceapa verde, pastrand separat partea verde de cea alba. Curatati usturoiul si il taiati in jumatate pe lungime. Taiati ghimbirul felii groase.
- Intr-o oala se incinge uleiul si se adauga partea alba de la ceapa verde, ghimbirul si usturoiul. Se soteaza 1 minut.
- Se adauga kimchi, miso si pasta de ardei iute si se soteaza impreuna cu aromele inca 2 minute.
- Se auaga supa de pui, sosul de soia si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic 15 minute.
* daca nu aveti carne din supa si vreti sa serviti aceasta supa cu carne, puteti adauga la acest pas pulpa sau piept de pui taiat bucati cat o imbucatura si fierbeti pana carnea e facuta. - Pregatiti taieteii conform instructiunilor de pe pachet si ii puneti in 2 boluri. Turnati jumatate de supa in fiecare bol, peste taietei. Puneti fasii de carne de pui deasupra (daca aveti carnea separat; eu pentru 2 portii am folosit carnea rupata fasiute de pe o pulpa intreaga). Asezati felii de tofu deasupra si jumatati de oua fierte. Presarati cu ceapa verde ramasa. Serviti supa calda.