Supa crema de linte rosie
Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
Este o zi care cere o supa reconfortanta. Iar supa crema de linte, o supa de post, chiar asta este: usor picanta, usor aromata si foarte hranitoare. Iar pe post de "crutoane" am folosit ceva la fel de sanatos ca si supa crema: boabe de naut si bucatele de morcov.
Ingrediente
150 gr linte rosie
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
3 rosii din conserva (impreuna cu sucul de pe ele)
1/4 lingurita turmenic
1/4 lingurita chimion (cumin)
1/8 lingurita boabe coriandru macinate
20 rasnite chili (sau dupa gust)
10 linguri naut fiert
1 morcov
2 linguri ulei
sare
Portii: 3-4
- Se soteaza ceapa tocata in uleiul incins pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul si se mai soteaza 1 minut.
- Se adauga rosiile strivite cu furculita impreuna cu condimentele (turmenic, coriandru, chimion, chili) si se fierbe inca 5 minute, pana rosiile scad.
- Se adauga lintea si 3.5 cani apa. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
- Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute.
- Se mixeaza continutul oalei (in blender sau cu blenderul vertical). Se drege supa crema de sare.
- Se adauga nautul fiert si morcovul taiat cubulete foarte foarte mici (ca niste confetti).
- Se serveste fierbinte.