Supa crema de linte rosie

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de linte rosie

Este o zi care cere o supa reconfortanta. Iar supa crema de linte, o supa de post, chiar asta este: usor picanta, usor aromata si foarte hranitoare. Iar pe post de "crutoane" am folosit ceva la fel de sanatos ca si supa crema: boabe de naut si bucatele de morcov.

Ingrediente

150 gr linte rosie
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
3 rosii din conserva (impreuna cu sucul de pe ele)
1/4 lingurita turmenic
1/4 lingurita chimion (cumin)
1/8 lingurita boabe coriandru macinate
20 rasnite chili (sau dupa gust)
10 linguri naut fiert
1 morcov
2 linguri ulei
sare

Portii: 3-4

  1. Se soteaza ceapa tocata in uleiul incins pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul si se mai soteaza 1 minut.
  2. Se adauga rosiile strivite cu furculita impreuna cu condimentele (turmenic, coriandru, chimion, chili) si se fierbe inca 5 minute, pana rosiile scad.
  3. Se adauga lintea si 3.5 cani apa. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
  4. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute.
  5. Se mixeaza continutul oalei (in blender sau cu blenderul vertical). Se drege supa crema de sare.
  6. Se adauga nautul fiert si morcovul taiat cubulete foarte foarte mici (ca niste confetti).
  7. Se serveste fierbinte.

Comentarii (33)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 7 ani - 23 Noiembrie 2016 15:23  

oricand, cu drag, Viorika.
 

ConstantinV  acum 7 ani - 16 Februarie 2017 17:55  

Nautul este consumabil si numai inmuiat (minim 10 ore) dar este destul de dur. Deci, cat de mult trebuie fiert? Sa fie al dente? Iar morcovii sa nu fie deloc preparati?! Hmmm...n-as risca ;)

P.S. sotarea vine de la verbul frantuzesc : soter, adica a salta, a ridica.Asadar, sotare inseamna sa ridici tigaia printr-o miscare energica in fata si apoi sa o retragi; cu siguranta ati vazut in varii filamari tv sau youtube. . Astfel, ingredientele se amesteca singure si nu altcunva, cu paleta, de ex..
 

Ioana  acum 7 ani - 16 Februarie 2017 18:12  

Nautul se fierbe ca aici: [link] Se fierbe de tot, nautul nu se inmoaie ca fasolea la fiert, este un pic mai dur.

Morcovul da se pune crud, taiat cubulete marunte. n-ai mancat morcov crud niciodata? nu e periculos ;)

Definitia "SOTÁ, sotez, vb. I tranz. (În gastronomie) A prepara legume sau mici piese de carne sau pește prin prăjire rapidă în grăsime, fără lichid, la foc viu, într-o tigaie neacoperită; din fr. sauter."
Daca nu poti ridica tigaia si doar le amesteci des, rezultatul e acelasi.
 

Camelia   acum 6 ani - 24 Februarie 2018 16:49  

O supa excelenta: rapida, gustoasa, hranitoare. Am respectat reteta si am fost f incantata de crocantul pe care bucatile de morcov il aduc supei( am folosit morcov tanar si proaspat, deci nu lemnos). Am servit-o presarata cu frunze uscate de moringa ( ?arborele vietii?).
 

Ioana  acum 6 ani - 26 Februarie 2018 11:39  

Camelia, nu am folosit niciodata moringa. ce gust are?
 

Camelia   acum 6 ani - 28 Februarie 2018 00:14  

Gustul este neutru, dar are totusi o oarecare aroma ierboasa; nu neplacuta. O presar in supe, cereale... Avand in vedere aportul de vitamine si calciu, este o planta minune. Ma bucur ca o gasesc si incerc sa profit. O recomand cu caldura.
 

Dana  acum 5 ani - 13 Martie 2019 20:47  

Am facut aceasta reteta de supa crema. A iesit delicioasa. N am pus naut, dar am marit cantitatea de linte. Am acrit o cu zeama de lamaie. Am adaugat si un ardei gras. Dupa preferenta, se poate servi cu menta uscata si patrunjel verde. Yummyyy
 

Oana.P.  acum 6 luni - 16 Iunie 2024 11:08  

Deci chilli il adaugam la pasul cu naut si morcov?
 

Ioana  acum 5 luni - 19 Iunie 2024 14:02  

La pasul 2, cu restul condimentelor. Am uitat sa trec chili acolo.
 

Oana P.  acum 5 luni - 19 Iunie 2024 14:46  

Foarte buna! O surpriza placuta dpdv al texturii datorita morcovului si nautului.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...