Supa crema de rosii cu ansoa

Retete cu legume Retete de supe si ciorbe

Supa crema cu rosii din conserva. Cateva ansoa, putina paine, cel mai bun ulei de masline din camara... de asta a fost nevoie ca sa iasa gustoasa si cremoasa. A...proape ca vara :p

Ne-am facut stocuri, ne-am izolat, ne spalam pe maini. Ar mai fi ceva important. Sa ne focusam sa ramanem sanatosi si in cea mai buna forma fizica. Acum avem nevoie de un sistem imunitar cat mai bun. Pentru asta e nevoie de mancare cat mai diversa, din care sa nu uitam legumele si leguminoasele. Fie ele conservate sau congelate. Tentatia e mare acum sa trecem pe "comfort food" in sensul de prea multe prajeli, mult aluat, multe dulciuri. Ceea ce o sa ne ajute starea de spirit, dar nu si sanatatea si sistemul imunitar. Avem nevoie si de vitamine. Asa ca fiti atenti la acest aspect, ganditi meniuri simple, dar variate.

Ingrediente

2 conserve de rosii (de 400 gr)
1 ceapa medie
2 catei mari de usturoi
2 fileuri de ansoa (in ulei)
1/4 lingurita cimbru uscat sfaramat (sau oregano)
1 foaie de dafin
1/2 felie paine (doar miezul)
1/2 lingura otet balsamic (sau crema de otet balsamic)
50 ml ulei de masline extravirgin (cel mai bun, cel pt salate)
sare, piper negru

Crutoane cu ansoa

2 felii de paine (poate fi mai veche)
2-3 linguri ulei de pe ansoa
1 catel mare de usturoi
piper negru

Portii: 4 (aprox 3 polonice / portie)
Calorii: 200 cal / portie (supa)

  1. Pentru crutoane: rupeti sau taiati paine bucatele. In uleiul de ansoa caliti scurt usturoiul taiat felii si lasati sa stea pana terminati supa, sa se infuzeze.
  2. Intr-o cratita se pune 1 lingura de ulei. Se caleste in ulei la foc mic ceapa tocata cubulete, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se trage oala de pe foc si se adauga cimbrul sfaramat (il sfaramati intre degete cand il adaugati), foaia de dafin rupta in doua, fileurile de ansoa tocate si putin chili doar daca doriti supa usor picanta. Se amesteca in uleiul incins.
  3. Se pune oala din nou pe foc si se adauga rosiile strivite cu furculita (cu tot cu suc) si 2 cani de apa. Se rupe miezul de paine in lichid. Se rasneste piper negru si deocamdata nu puneti sare (ansoa sunt destul de sarate).
  4. Aduceti la fierbere, dati focul la mic si fierbeti cu capac timp de 20 minute. Gustati de sare acum si adaugati daca simtit ca mai trebuie. Scoateti foaia de dafin.
  5. Mixati continutul oalei in blender sau robot. Cand e fina, turnati incet otetul in timp ce robotul mixeaza. Apoi turnati incet restul de ulei. Folositi cel mai gustos ulei (cat mai dulceag si fructat), va da aroma buna supei.
  6. Revenim la crutoane: se toarna uleiul aromat peste bucatelele de paine si se amesteca rapid sa se distribuie. Se rasneste mult piper negru si se amesteca iar. Gustati si daca trebuie presarati si putina sare.
  7. Imprastiati paine in tava cuptorului (tapetata cu hartie de copt) si coaceti la 170C aprox 10 minute, dar verificati din cand in cand si lasati pana painea e crocanta si frumos rumenita. Scoateti crutoanele intr-un bol. Daca vreti crutoanele mai mici, le puteti sfarama acum, se sfarma usor.
  8. Serviti supa calda presarata cu crutoane aromate.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...