Supa cu somon

Retete cu peste si fructe de mare Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa cu somon

Supa buna de octombrie. Am adaugat putina smantana in ea ca sa o fac cremoasa, dar era tare gustoasa si inainte, asa ca uneori, cand vreti sa mai schimbati gustul, puteti sa o acriti doar cu putin suc de lamaie. Cei care nu sunteti fani fenicul (desi merge tare bine cu pestele, am mai zis asta), il puteti inlocui cu mazare, morcov si/sau dovlecel si la final adaugati tarhon tocat sau marar. Iar uneori, puteti transforma usor supa in tocanita, doar reduceti cantitatea de apa la 2 cani.

Ingrediente

500 gr somon (file)
1 ceapa mica
1 ardei gras rosu (mai mic)
2 catei usturoi
3 rosii din conserva (+ 2 linguri suc de pe ele)
2 fire apio
2 cartofi
1 fenicul (mai mic)
100 gr smantana acra/fermentata grasa (30%)
1 lingurita cu varf verdeata de fenicul tocata
3 linguri ulei
1/4 lingurita chili fulgi (optional)
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Se taie somonul cuburi mai mari (mie imi place sa-l adaug in supa fara piele). Se presara cu sare si se lasa la temp. camerei pana e nevoie de el.
  2. Se mixeaza in blender ceapa cubulete, 1/2 ardei cubulete, usturoiul si rosiile pana aveti o pasta.
  3. Intr-o cratita mai larga (28 cm diametrul) se incinge uleiul si se adauga pasta de legume de mai sus. Se caleste, amestecand des, pana se evapora apa din ea, putin peste 5 minute. Trebuie sa arate uscata si sa inceapa sa se caramelizeze pe margini.
  4. Se adauga restul legumelor (cartofii cuburi, restul de ardei cubulete, apio felii, feniculul felii) si se acopera cu 3 cani de apa. Se adauga sare dupa gust, se rasneste in nestire piper negru si se adauga chili daca doriti supa picanta. Se aduce la fierbere, se pune capacul si se fierbe timp de 30 minute (verificati cate o bucatica de ardei, apio si fenicul sa va asigurati ca sunt fierte dupa acest timp, daca nu mai lasati un pic).
  5. Se aseaza bucatile de somon in cratita, pe toata suprafata si apoi se scutura oala sa se aseze bine in supa. Se aduce la fierbere, se pune capacul si se fierbe scurt, cam 2 minute, pana somonul si-a schimbat culoarea peste tot.
  6. Intr-un bol amestecati smantana cu feniculul tocat si apoi adaugati 3 polonice de supa in fir subtire.
  7. Trageti cratita de pe foc si cand nu mai clocoteste, adaugati smantana in fir subtire, amestecand in supa si scurutand tigaia ca sa nu se branzeasca smantana. Dupa ce ati adaugat-o pe toata, dregeti supa de sare. Puneti capacul si lasati sa stea 10 minute, somonul se va face de tot.
  8. Serviti supa cu paine prajita.

Asezam somonul in supa de legume

Asezam somonul in supa de legume

Supa cu somon

Supa cu somon

Comentarii (2)

 

Eduard  acum 4 ani - 20 Noiembrie 2020 12:26  

Ce este "apio" ?
 

Ioana  acum 4 ani - 25 Noiembrie 2020 15:40  

apio este un tip de telina cu tulpini groase si carnoase. arata asa: [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...