Supa de fasole cu pesto

Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de fasole cu pesto

Soupe au pisto, versiune simplificata. Ingrosata natural prin pasarea unei parti din fasole, aromata simplu, doar cu usturoi si sos de busuioc (pesto), dar suficient pentru a fi gustoasa.

Daca va atrage versiunea cu mai multe legume, mai apropiata de original, incercati aceasta supa de legume cu pesto.

Ingrediente

600 fasole alba fiarta
400 ml apa in care a fiert fasolea
2 catei medii de usturoi
3 linguri ulei de masline
1 lingura rasa pesto genovese sau pistou (de busuioc; cumparat sau preparat in casa)
sare, piper negru

Portii: 3

  1. Se fierbe fasoleĀ alba conform instructiunilor de aici (aveti nevoie de cam 300 gr fasole alba uscata). La fierbere am adaugat 1 morcov taiat bucati mari, 1 ceapa mica si 1 foaie de dafin. Dupa fierbere se lasa fasolea sa se racoreasca in apa in care a fiert. Fasolea poate fi fiarta si cu 2-3 zile inainte si pastrata la frigider in apa in care a fiert.
  2. Cantariti separat fasolea si apa de care aveti nevoie. Puneti 150 gr din fasole intr-un robot impreuna cu 100 ml din apa si mixati la viteza mare pana aveti o crema fina, va arata ca o smantana subtire.
  3. Intr-o oala se adauga uleiul si usturoiul strivit si se incalzeste la foc mic pana usturoiul incepe sa miroasa frumos, fara a se rumeni.
  4. Adaugati crema de fasole si amestecati, lasand sa fiarba apoi 2-3 minute. Va arata ca un bechamel.
  5. Adaugati restul de apa de pe fasole (300 ml) si lasati sa fiarba 5 minute cu capac.
  6. Adaugati fasolea si aduceti la fierbere. Trageti oala de pe foc si adaugati pesto treptat (cat 1/2 lingura) gustand dupa fiecare pana e pe placul vostru (intensitatea pestoului poate fi diferit de la un brand la altul sau daca e facut in casa, asa ca e mai indicat sa-l adaugati treptat pana va place).
    * pesto genovese se face uneori cu parmezan, dar in perioada postului se poate prepara pesto fara branza; cei care nu tin post pot adauga apoi parmezanul in farfurie.
  7. Dregeti supa de sare si rasniti piper negru.
  8. Serviti supa calda, cu paine prajita.

Comentarii (1)

 

Service GSM   acum 7 ani - 30 Martie 2017 10:49  

Super!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...