Supa de linte cu spanac si lapte de cocos
Retete de post Retete fara gluten Retete de supe si ciorbe
Preparata cu o supa-baza de legume, cateva condimente indiene care merg bine cu laptele de cocos si multa verdeata, mi-a iesit o supa aromata foarte satioasa si reconfortanta.
Ingrediente
350 gr linte verde
1 ceapa mica (cca 75 gr)
1 ardei rosu mare (kapia sau gras)
1/2 legatura patrunjel
4 catei usturoi
3 lingurite Garam Masala (am folosit condiment cumparat, cel de la Fuchs)
1 lingurita cimbru uscat sfaramat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita turmeric
1/4 lingurita fulgi de chili
150 ml lapte de cocos (preferabil light, dar e ok si cel normal; sau iaurt pt varianta lacto-vegetariana)
100 gr spanac
15 frunze busuioc
1-2 fire marar
3 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 6-7
Calorii: 2000
- Lintea se spala bine si se scurge.
- Se mixeaza in robot (sau cu blenderul vertical) ceapa si 3/4 din ardei taiate bucati, patrunjelul si usturoiul pana aveti o pasta cat mai fina.
- Intr-o oala se incalzeste uleiul si se adauga pasta de legume. Se caleste, amestecand cand si cand, pana devine "uscata" si nu se mai simte miros de legume crude (cca 5 minute).
- Se adauga restul de ardei taiat cubulete si toate condimentele (de la Garam Masala pana la chili). Se amesteca si se caleste inca 2 minute.
- Se adauga lintea si 8 cani de apa (2l). Se aduce la fierbere, se da focul la mic si se fierbe cam 20 minute pana lintea e complet fiarta.
- Se adauga 3 lingurite de sare, se rasneste piper negru si se lasa sa fiarba asa inca 5 minute.
- In acest timp adaugati laptele de cocos (daca e separat in cutie, il puteti mixa in robot cu putina supa calda, se va omogeniza mai bine), spanacul (intreg daca e baby; tocat mare daca are frunze mari) si verdeturile tocate. Se gusta la final de sare.
- Se lasa supa sa stea macar 30 minute, aromele se vor omogeniza. Apoi o puteti servi calda, presarata cu extra fulgi de chili si piper negru proaspat rasnit.
Comentarii (3)
Mona acum 2 ani - 24 Aprilie 2022 11:33
Dumneata ai pus 2000 kcal pe ce cantitate de supa? Pe cele 6-7 portii? (daca nu, e de speriat aportul caloric pe 100 ml sau chiar pe portie).Ioana acum 2 ani - 24 Aprilie 2022 11:49
da, pe toata supa, nu pe portie. asa, fiecare isi poate calcula mai usor caloriile in functie de cat de isi pune in farfurie. la supe e mai greu cu portiile, fiindca uneori mananci doar supa la o masa si atunci pui mai mult in farfurie, alteori mananci si felul doi si atunci e posibil ca portia de supa sa fie mai mica.cand dau caloriile per portie e specificat clar acest lucru ( vezi de exemplu aceasta reteta: [link] )
Oana.P. acum 8 luni - 25 Martie 2024 13:56
Foarte aromata si picanta la fix, o placere! Tare buna!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email