Supa de linte cu spanac si lapte de cocos
Retete de post Retete fara gluten Retete de supe si ciorbe
Preparata cu o supa-baza de legume, cateva condimente indiene care merg bine cu laptele de cocos si multa verdeata, mi-a iesit o supa aromata foarte satioasa si reconfortanta.
Ingrediente
350 gr linte verde
1 ceapa mica (cca 75 gr)
1 ardei rosu mare (kapia sau gras)
1/2 legatura patrunjel
4 catei usturoi
3 lingurite Garam Masala (am folosit condiment cumparat, cel de la Fuchs)
1 lingurita cimbru uscat sfaramat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita turmeric
1/4 lingurita fulgi de chili
150 ml lapte de cocos (preferabil light, dar e ok si cel normal; sau iaurt pt varianta lacto-vegetariana)
100 gr spanac
15 frunze busuioc
1-2 fire marar
3 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 6-7
Calorii: 2000
- Lintea se spala bine si se scurge.
- Se mixeaza in robot (sau cu blenderul vertical) ceapa si 3/4 din ardei taiate bucati, patrunjelul si usturoiul pana aveti o pasta cat mai fina.
- Intr-o oala se incalzeste uleiul si se adauga pasta de legume. Se caleste, amestecand cand si cand, pana devine "uscata" si nu se mai simte miros de legume crude (cca 5 minute).
- Se adauga restul de ardei taiat cubulete si toate condimentele (de la Garam Masala pana la chili). Se amesteca si se caleste inca 2 minute.
- Se adauga lintea si 8 cani de apa (2l). Se aduce la fierbere, se da focul la mic si se fierbe cam 20 minute pana lintea e complet fiarta.
- Se adauga 3 lingurite de sare, se rasneste piper negru si se lasa sa fiarba asa inca 5 minute.
- In acest timp adaugati laptele de cocos (daca e separat in cutie, il puteti mixa in robot cu putina supa calda, se va omogeniza mai bine), spanacul (intreg daca e baby; tocat mare daca are frunze mari) si verdeturile tocate. Se gusta la final de sare.
- Se lasa supa sa stea macar 30 minute, aromele se vor omogeniza. Apoi o puteti servi calda, presarata cu extra fulgi de chili si piper negru proaspat rasnit.