Supa de pui cu taietei si broccoli
Retete asiatice Retete cu carne de pui Retete de supe si ciorbe
Sanatate in fiecare lingura. Cine spune ca vara nu putem savura o supa hranitoare si hidratanta? Aceasta supa de pui aromata si imbogatita cu broccoli e perfecta pentru toate anotimpurile.
Ingrediente
2 l supa de pui (+ carne fiarta in supa)
1 broccoli mic
25-50 gr /portie taietei lati (de orez sau grau)
1 lingura ulei
Pasta aromatica
2 lingurite ghimbir razuit pasta
4 catei de usturoi
2 lingurite rase coriandru boabe macinat
1 lingurita rasa turmeric pudra
2 lingurite pasta de ardei iute
Portii: 4
- Supa de pui se poate prepara cu cateva zile inainte. Am facut o portie de supa concentrata urmand reteta de aici, folosind doar aripile, carcasa si labele unui pui de casa. Cand supa a fost gata, am luat de pe oase toata carnea, a fost suficienta pentru aceasta reteta. Carnea am desfacut-o fasiute.
- Cand doriti sa serviti supa aromata, pisati in mojar ghimbirul si usturoiul razuit, impreuna cu pasta de ardei iute, turmericul si coriandrul.
- Intr-o oala incingeti 1 lingura de ulei si adaugati pasta. Caliti 1 minut, pana simtiti miros placut. Adaugati supa de pui si aduceti la fierbere. Fierbeti la foc mediu timp de 2-3 minute.
- Broccoli se desface buchetele si apoi se taie bucati mici, cat sa intre in lingura. Adaugati brocoli in supa si mai fierbeti 2 minute (puteti lasa pana in 5 minute daca va place broccoli mai moale). Adaugati si fasiile de pui la final, ca sa se incalzeasca. Gustati supa de sare.
- Cand e gata supa, fierbeti taieteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Ii scurgeti si ii taiati in cateva locuri cu foarfeca ca sa fie mai usor de mancat.
- Puneti taieteii in 4 boluri si apoi turnati supa deasupra. Cu o lingura luati broccoli si fasii de pui, cate doriti pentru fiecare portie si le asezati deasupra. Serviti supa imediat, calda.