Supa de rosii cu mozzarella
Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
La Multi Ani tuturor celor care isi sarbatoresc azi ziua numelui, iar pentru ca e sezonul rosiilor de gradina va invit sa pregatiti pentru musafiri si familie o supa de rosii. S-ar putea numi "supa Caprese" fiindca m-am inspirat din delicioasa salata Caprese. Folosind rosii galbene o faceti si mai interesanta.
Ingrediente
1.2 kg rosii (am folosit galbene de data asta, dar se poate face si cu rosii)
4 catei usturoi
2 felii paine (fara coaja; sau un cartof)
2 fire cimbru proaspat
2 foi dafin
12-16 bile mici de mozzarella
6 frunze busuioc
7 linguri ulei masline
sare, piper
Portii: 3-4
- Coaceti rosiile in cuptor, la 250C pentru 15-20 minute. Curatati-le de coaja cand se racoresc (retinand sucul care-l lasa) si mixati-le in robotel.
- In 3 linguri ulei incins caliti cateii de usturoi rapid, pana incep sa miroasa. Adaugati 1/2 cana apa, rosiile mixate, painea rupta bucatele (sau cartoful cuburi), dafinul si cimbrul. Condimentati totul cu 1/4 lingurita piper si 1/2 lingurita sare.
- Lasati sa fiarba la foc mediu pentru 30 minute.
- In acest timp striviti frunzele de busuioc cu putina sare mare intr-un mojar pana devin pasta si adaugati restul de 4 linguri ulei.
- Scoateti dafinul si cimbrul din oala. Mixati supa in blender pana devine fina.
- Serviti supa fierbinte cu bile de mozzarella (se vor topi usor in supa) si stropita cu sos de busuioc. Adaugati si niste crutoane de paine alaturi daca o doriti mai consistenta.
Rosiile copate
Fierbem supa