Supa de rosii cu mozzarella

Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

La Multi Ani tuturor celor care isi sarbatoresc azi ziua numelui, iar pentru ca e sezonul rosiilor de gradina va invit sa pregatiti pentru musafiri si familie o supa de rosii. S-ar putea numi "supa Caprese" fiindca m-am inspirat din delicioasa salata Caprese. Folosind rosii galbene o faceti si mai interesanta.

Ingrediente

1.2 kg rosii (am folosit galbene de data asta, dar se poate face si cu rosii)
4 catei usturoi
2 felii paine (fara coaja; sau un cartof)
2 fire cimbru proaspat
2 foi dafin
12-16 bile mici de mozzarella
6 frunze busuioc
7 linguri ulei masline
sare, piper

Portii: 3-4

  1. Coaceti rosiile in cuptor, la 250C pentru 15-20 minute. Curatati-le de coaja cand se racoresc (retinand sucul care-l lasa) si mixati-le in robotel.
  2. In 3 linguri ulei incins caliti cateii de usturoi rapid, pana incep sa miroasa. Adaugati 1/2 cana apa, rosiile mixate, painea rupta bucatele (sau cartoful cuburi), dafinul si cimbrul. Condimentati totul cu 1/4 lingurita piper si 1/2 lingurita sare.
  3. Lasati sa fiarba la foc mediu pentru 30 minute.
  4. In acest timp striviti frunzele de busuioc cu putina sare mare intr-un mojar pana devin pasta si adaugati restul de 4 linguri ulei.
  5. Scoateti dafinul si cimbrul din oala. Mixati supa in blender pana devine fina.
  6. Serviti supa fierbinte cu bile de mozzarella (se vor topi usor in supa) si stropita cu sos de busuioc. Adaugati si niste crutoane de paine alaturi daca o doriti mai consistenta.

Rosiile copate

Fierbem supa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...