Supa de rosii cu paine si tarhon
Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
O supa rustica de rosii, foarte ieftina. Reteta este inspirata de aici, apartine lui Clotilde Dusoulie.
Ingrediente
1 kg rosii coapte
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 felii de paine veche (cca 100 gr)
150 ml supa de pui (a mea a fost foarte concentrata)
500 ml apa
3 fire tarhon
1 lingurita zahar (optional)
2 linguri ulei
sare, piper
Crutoane
felii de paine/bagheta
gorgonzola
Portii: 3-4
- Rosiile se taie in doua, se decupeaza zona unde a fost codita si se da pe razatoare (tineti rosia cu pulpa catre razatoare) pana ramaneti doar cu coaja in mana. Cojile se arunca, se va folosi doar pulpa.
- In uleiul incins, se caleste ceapa tocata la foc mic pana prinde un pic de culoare si are miros dulceag. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga pulpa rosiilor, supa, apa si putina sa si piper. Cand incepe sa fiarba, adaugati painea taiata cubulete si 2 fire tarhon intregi. Se fierbe totul cu capac timp de 30 minute, la foc mic. Amestecati de cateva ori in acest timp.
- Se scoate tarhonul din oala, se adauga zahar daca supa e usor acida si in final se drege supa de sare si piper.
- Pentru crutoane, se taie felii de paine sau bagheta. Se ung cu gorgonzola. Se dau la cuptor la 180C pana painea e un pic rumena pe margini (cca 10 minute).
- Se serveste supa calda cu crutoane cu gorgonzola si restul de tarhon tocat.
Dam rosiile pe razatoare
Se adauga painea si tarhonul
Supa fierbe de 15 minute