Supa rece de capsuni
Retete desert Retete cu fructe Retete simple Retete de supe si ciorbe
Cand doriti un desert proaspat, racoritor si elegant, amintiti-va de aceasta supa rece de capsuni.
Supa este inspirata din vacanta la Paris. Bezelele crocante pe care le-am adaugat fac un contrast placut cu supa matasoasa.
Ingrediente
500 gr capsuni
250 ml vin sec (rosu sau rose)
150 ml apa
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
2-3 frunze menta
Pentru servit
felii de capsuni
bezele
inghetata de vanilie
Portii: 4
- Se pune la fiert vinul (am folosit rose), apa si zaharul. Se aduce la fierbere si din acel moment se tine pe foc 5 minute.
* se poate folosi si vin demi-sec sau dulce, dar atunci trebuie sa adaptati cantitatea de zahar
** in varianta pentru copii, vinul se poate inlocui cu apa sau suc de portocale - Capsunile curatate de codite si taiate in doua sau patru, se pun in vinul fierbinte. Se stinge focul si se acopera cu un capac. Se lasa sa stea 10 minute.
- Se adauga menta si se mixeaza totul cu blenderul. Se trece supa obtinuta printr-o sita fina. Ce ramane in sita (putina pulpa cu samburi) se arunca.
- Se pune supa in frigider. Daca va grabiti se poate tine o vreme la congelator ca sa grabiti racirea.
- La servire: se pun felii de capsuni proaspete in farfurie si se presara cu cateva bezele sfaramate. Se aseaza o bezea deasupra. Se toarna supa rece in jur. Cand e foarte cald, se poate pune un glob de inghetata in centru, in locul bezelei.