Taietei cu ciuperci
Retete asiatice Retete cu ciuperci Retete cu paste Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple
Pachetul pentru pranz: preparat cu taietei soba (de hrisca) cu indice glicemic mic; este bun rece sau cald.
Ingrediente
200 gr taietei de hrisca (soba; puteti folosi si alt tip de taietei)
300 gr ciuperci champignon brune
2 catei de usturoi
1/2 lingurita ulei de susan
1 lingura seminte susan
1 lingura ulei
Sos
100 ml supa de pui (sau apa pentru varianta de post)
2.5 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1/2 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita amidon
Portii: 2-3
- Se prajeste susanul intr-o tigaie fara grasime pana devine usor rumen. Se amesteca ingredientele pentru sos. Se curata ciupercile de codite si se taie felii.
- Se pun taietetii la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
- Se incinge uleiul intr-un wok sau o tigaie larga. Se calesc ciupercile, la foc mare, amestecand rar, pana sunt facute (cca 3-4 minute).
- Se adauga usturoiul strivit si se mai calesc 1 minut.
- Se toarna sosul peste ciuperci si se fierbe inca 1-2 minute, pana sosul se ingroasa.
- Se adauga taieteii scursi si uleiul de susan. Se amesteca bine.
- Se servesc taieteii presarati cu susan.
Taietei de hrisca
Ciupercile sotate
Ciupercile cu sos