Tarta cu sfecla rosie si branza de capra
Retete cu branza Retete cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
O sa va placa varianta vegetariana a tartei alsaciene de ieri. Am inlocuit baconul cu sfecla rosie, iar cascavalul cu branza de capra. Si putin busuioc, merge bine cu sfecla.
Ingrediente
500 gr aluat de paine (puteti folosi acest aluat de paine frantuzeasca sau acest aluat de pizza)
4 linguri smantana acra/fermentata (35% grasime)
1 sfecla rosie mai mica (fiarta sau coapta)
100 gr branza de capra maturata (cu mucegai alb)
8 frunze busuioc
2 linguri ulei masline
sare, piper negru
- Sfecla se da pe razatoare, se taie cuburi sau felii subtiri, dupa cum simtiti pe moment. Branza de capra se taie felii. Busuiocul se striveste cu putina sare intr-un mojar. Se adauga uleiul, frecand bine bine cu pistilul.
- Se imparte aluatul in doua bucati egale.
- Se intinde aluatul foi dreptunghiulare (mai subtiri daca doriti tarta mai crocanta, mai grosute daca o doriti mai pufoasa). Se aseaza foile in tava cuptorului cu hartie de copt.
- Fiecare foaie se unge cu un strat subtire de smantana si se niveleaza cu dosul lingurii. Se rupe jumatate de branza si se presara pe toata suprafata. Se presara si jumatate de sfecla.
- Cu o lingurita se toarna jumatate din uleiul cu busuioc pe toata suprafata tartei. Se condimenteaza cu piper negru si putina sare.
- Se coace tarta la 250C (sau maximul cuptorului vostru), timp de 5 minute, apoi se porneste grillul si se lasa pana marginile sunt rumene.
- Se taie tarta patrate folosind un cutit mare cu lama lata. E buna si calda si rece.
Tarta cu sfecla rosie si branza de capra
Tarta cu sfecla rosie si branza de capra