Tartine cu ton si fasole
Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple Retete Sandwich
In concediu am mancat acest fel de mancare dar servit sub forma de salata. Pasta de ton era asezata pe frunze de salata, deasupra erau presarate ceapa si boabele de fasole, iar pe margini erau asezate felii de rosii, totul stropit cu putin ulei de masline. A fost excelent si imediat m-am gandit sa transform salata in tartine pentru siteul nostru.
Ingrediente
1 conserva ton de 180 gr (de preferat in ulei de masline)
1 conserva fasole boabe de 240 gr
1 rosie mare
1 ceapa
piper, chili
felii paine
Portii: 6-7 tartine
- Tonul se scurge de ulei, pastrand uleiul. Fasolea din conserva se scurge. Ceapa si rosiile se toaca cubulete mici. Feliile de paine se prajesc.
- Tonul se sfarma cu furculita, la fel si 150 gr fasole pana devine o pasta. Se amesteca cele doua si se pipereaza dupa gust.
- Pe feliile de paine picurati putin ulei de pe ton. Intindeti apoi un strat din pasta de fasole si ton. Presarati deasupra cubulete de ceapa si rosii si cateva boabe de fasole intregi. Piperati si presarati putin chili daca doriti. Mai picurati putin ulei de pe ton peste tartine.