Tocanita de cartofi cu chorizo si leustean
Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple Retete din Spania
Tocanita de inspiratie spaniola cu putina savoare autohtona, leusteanul. Oare spaniolii stiu ce bine merge chorizoul lor cu leusteanul?
Ingrediente
1 kg cartofi albi fainosi
1 ardei kapia mediu
1 ardei mic verde deschis
1 ceapa medie
1 lingura pasta de ardei
1 foaie de dafin
100 gr carnati chorizo (pot fi picanti)
75 ml vin alb sec
4 fire patrunjel
1 fir leustean
2 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 3-4
- Cartofii se curata si se taie cuburi sau se rup bucati (luati fiecare cartof si introduceti varful cutitului in mijlocul lor.; faceti o incizie, apoi cu mana rupeti cartoful prin acel loc; repetati cu bucatile rupte pana aveti bucati de dimensiunea potrivita in tocanite).
- Se toaca cubulete ardeii si ceapa. Se calesc in uleiul incins pana se inmoaie (cca 5 minute).
- Se adauga chorizo taiati felii si se mai caleste totul 5 minute, amestecand din cand in cand.
- Se adauga pasta de ardei si foaia de dafin si se mai caleste 2 minute.
- Se stinge totul cu vin si se lasa sa dea doar cateva clocote, sa se evapore din alcool.
- Se adauga cartofii, se presara sare si se rasneste piper negru. Se adauga apa doar cat aproape sa fie acoperiti cartofii (cam 500 ml).
- Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic si se fierbe pana cartofii sunt facuti complet (cca 20-25 minute). Se adauga verdeturile tocate, se stinge focul si se acopera cu capac. Tocanita e mai buna daca sta o vreme si in plus se va ingrosa. E buna reincalzita.