Tocanita de miel

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de miel Retete de Pasti Retete simple Retete romanesti

Ca sa-l citez pe sotul meu: "e superba" :p Stiu ca pare incredibil ca un barbat a folosit acest cuvant, dar chiar asa a fost.

Pentru inceput, ca sa ii incurajez pe cei carora nu le place carnea de miel, nici el nu este un mare iubitor de carne de miel. Prin faptul ca am oparit si apoi spalat carnea a iesit un pic din mirosul ei specific, iar la final tocanita mea avea cel mai fin gust de miel, abia daca te gandeai bine iti dadeai seama ce manaci. Daca nu v-am convins cu asta, puteti inlocui carnea de miel cu carne de vitel, neaparat vitel nu vita.

Restul, cei care apreciati carnea de miel, stiu ca veti aprecia si aceasta tocanita datorita simplitatii ingredientelor. Reteta este tipica pentru maica-mea care intotdeauna a stiut sa obtina cea mai gustoasa mancare cu ingredintele care sunt la indemana tuturor. Si o alta calitate: prin faptul ca am taiat cubuletele mici, carnita s-a facut asa bine incat ti se topeste pur si simplu in gura.

Am terminat cu elogiile, abia astept sa le aud pe ale voastre. :)

Ingrediente

600 gr carne macra de miel (din pulpa spate am pus eu)
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
1 lingurita pasta de ardei dulce
1 varf lingurita harissa (sau un varf lingurita chili pudra)
1 lingurita boia dulce
1/2 legaturica patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei

Portii: 4

  1. Se taie carnea cubulete mici (cat zarurile de table ;) ), asa tocanita va arata mai bine.
  2. Se pune multa apa la fiert si cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se opareasca. Se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita.
  3. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Asta e important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin.
  4. Cand s-au inmuiat legumele se trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, harissa (sau chili), pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cana apa si se pune la fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic (astfel incat tocanita sa bolboroseasca usor) si se pune capacul. Se fierbe timp de 1 ora. Tot cam la 10-15 minute verificati tocanita, amestecati in ea si cand scade apa prea mult adaugati cate un polonic de apa fierbinte. Pentru aceasta, pastrati o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu tocanita dvs. si cand aveti nevoie o folositi.
  5. Adaugati patrunjelul tocat foarte fin si mai lasati sa fiarba 10 minute tot cu capac.
  6. Se serveste cu piure de cartofi, cous-cous sau orez.

Oparim carnea

O scurgem si o spalam bine cu apa rece

Calim legumele date pe razatoare...

... pana se inmoaie

Adaugam condimentele si carnea

Dupa 10 minute de fiert

Dupa 1 ora de fiert adaugam patrunjelul

Tocanita de miel

Tocanita de miel

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...