Tocanita din carne de porc
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti
Pe o asa vreme ce mancare era sa fac? Tocanita cu mamaliguta! E potrivita pentru vremea rece de la Cluj (ieri au fost 3 grade si a nins) si cum aveam toate ingredientele cumparate nici nu a trebuit sa-mi scot nasul din casa... brrr nici nu aveam chef sa fac asta, batea un vant... parca venea direct din Siberia, m-am congelat toata de la lucru pana acasa desi fac doar 5 minute pe jos.
Adaosul de harissa de la sfarsit nu se incadreaza in reteta traditionala romaneasca, dar am folosit-o in loc de boia iute daca tot mi-am preparat un borcanel mic special pentru ciorbe si tocanite.
Ingrediente
600 gr carne de porc (ceafa)
2 cepe
4 catei usturoi
1 lingurita vegeta de casa macinata
80 ml bulion
1 lingura pasta de ardei dulce (din cea ungureasca)
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1 varf lingurita pasta de ardei iute (harissa)
2 linguri de ulei
2 fire patrunjel
- Se taie carnea de porc cubulete. Se incinge uleiul intr-o oala si se prajeste carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se rumeneasca.
- Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie bine, tot cam 10 minute, de data asta la foc mediu.
- Adaugam usturoiul strivit si dupa 1 minut stingem cu 1 cana de apa si adaugam vegeta. Lasam sa fiarba cu capac cam 10 minute.
- Adaugam pasta de ardei, bulionul, restul condimentelor (cimbru, sare, piper) si inca 1 cana cu apa. Fierbem cu capac pentru cca 30 minute, la foc mediu.
- In ultimele 5 minute adaugam harissa, gustam de condimente si mai adaugam daca e cazul. Cand e gata presaram patrunjel tocat.
* in loc de harissa puteti adauga putina boia iute sau chili pudra o data cu cimbrul, doar cat sa fie usor picanta tocanita - Serviti calda cu mamaliguta sau piure.
Prajim carnea
Adaugam ceapa
Stingem cu apa si vegeta de casa
Pasta de ardei
Fierbem cu restul condimentelor
Tocanita din carne de porc