Tocanita din piept de pui cu legume
Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete cu carne de pui Retete turcesti
Cat de simplu se poate face o tocanita! Doar asezi legumele in straturi peste carne si dai totul la cuptor. E gata cand nu mai rezisti mirosului care vine dinspre cuptor.
Turcii folosesc oala de lut cand prepara acest tip de tocanita, dar tuciul meu emailat s-a comportat excelent. Mai vreau sa va spun ca a iesit o tocanita exceptionala desi am cumparat dovlecelul si vanata din supermarket, fasolea era congelata si rosiile din conserva. Va dati seama cum va fi tocanita asta la vara? Delir culinar intr-o singura oala!!!
Ingrediente
1 piept de pui (cca 500 gr; se pot folosi si pulpe de pui dezosate)
1 ceapa mare
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita condiment turcesc
3 cartofi
1/3 ardei gras rosu
150 gr fasole verde (poate fi congelata)
1 dovlecel micĀ
1 vanata mica
2 rosii din conserva (sau 1 rosie mare bine coapta)
1/2 legatura patrunjel
3 linguri ulei
sare
Portii: 5
- Cartofii se curata si se taie rondele nu foarte subtiri. Ardeiul se taie fasiute. Dovlecelul se taie rondele. Vanata se taie in 4 pe lungime si apoi rondele. Se toaca patrunjelul. Se strivesc rosiile cu furculita (daca sunt din conserva) sau se taie rondele (daca sunt proaspete).
- Pieptul de pui se separa in cei doi lobi si fiecare lob se taie pe latime, in 4-5 bucati.
- Am folosit un tuci emailat de 23 cm diametru pentru a preparat tocanita.
- Se toaca ceapa. In uleiul incins se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute).
- Se adauga bucatile de pui si se soteaza, amestecand din cand in cand, doar pana carnea isi schimba culoarea peste tot.
- Se adauga pastele (de ardei si rosii), condimentul turcesc si se mai soteaza 3 minute, amestecand sa se acopere bucatile de pui cu pasta.
- Se trage oala de pe foc.
- Se aseaza cartofii peste carne. Se presara cu sare, putin piper si putin patrunjel.
- Se presara deasupra fasolea verde si ardeiul gras. Se presara sare si patrunjel.
- Se aseaza deasupra rondelele de dovlecel. Se presara cu sare, piper si patrunjel.
- Se aseaza deasupra vanata. Se toarna rosiile peste ultimul strat si se presara cu sare si patrunjel.
- Se toarna 1 1/2 cani de apa (cat sa ajunga sub stratul de dovlecei). Se pune oala iar pe foc si se aduce la fierbere.
- Se pune capacul pe oala si se da la cuptor, la 180C timp de 45 minute. Dupa acest timp legumele vor fi lasat mult suc si tocanita va fi aproape acoperita de sos.
- Se ia capacul, se scade temperatura la 150C si se mai lasa 30 minute sa scada sosul un pic.
- E buna imediat, dar e si mai buna reincalzita, sosul va capata consistenta.
Pieptul de pui cu pasta de ardei si rosii
Strat de cartofi
Strat de fasole verde si ardei
Strat de dovlecel
Strat de vinete si rosii
Dupa 1 ora la cuptor
Portia mea
Comentarii (30)
Ultimele comentarii
Gabriela Muller acum 9 ani - 14 Martie 2015 08:35
Cand se pune condimentul turcesc? Nu-l vad mentionat decat la inceput...Oricum am dedus ca ar fii trebuit adaugat cand se prajeste carnea, am folosit carne de vita tocata pt ca nu am avut pui. Am adugat si bame & boia afumata. Vroiam sa pun si ciuperci dar n-au mai incaput in oala! E inca in cuptor, o sa comentez iara dupa ce produsul finit se testeaza (si sigur dispare foarte repede pt ca mirosul de la carnea calita cu mirodeniile turcesti au adunat vecinii!) Merci mult pt nemumeratele idei de care ma inspir de pe site-ul tau Ioana!
:)
Ioana acum 9 ani - 14 Martie 2015 09:09
Gabriela, am completat, ai avut dreptate condimentul se adauga peste carne, la pasul 6, deodata cu pasta de rosii si ardei.condimentul asta e tare ademenitor, mirosul iti ia mintile. astept sa vad daca gustul e la nivelul asteptat.
Gabriela Muller acum 9 ani - 15 Martie 2015 09:37
Tocana mea a iesit mai mult ca o musca de legume, nemaipomenit de buna! Condimentul i-a dat un gust finut intre cury & marocan fara sa fie overpowering. In orice caz, am acum o noua reteta preferata pe care o s-o gatesc cat pot de des. O sa incerc si cu pui. Merci Ioana!Ioana acum 9 ani - 15 Martie 2015 10:01
cu mare drag, Gabriela. sunt incantata ca ti-a placut atat de mult.Gabi acum 9 ani - 9 Mai 2015 12:10
Tocanita de felul acesta am mancat anul trecut in Turcia. A fost delicioasa! Vroiam sa intreb,adica sa te intreb, daca nu sti si retete de mancaruri cu bame fara sos de rosii?Ioana acum 9 ani - 11 Mai 2015 10:56
Gabi, din pacate eu nu gasesc bame in piata noastra. am mancat dor in turcia si grecia.Alexandra acum 8 ani - 4 Martie 2016 12:11
Unde gasesc condiment TURCESc eu ma aflu in Germania ...si reteta e bestiala vreau sa incerc maine neaparat !! dar problema este de unde condiment,,,aveti vreo idee?? multumescc :)Ioana acum 8 ani - 4 Martie 2016 12:55
Textele subliniate cu negru sunt linkuri care te duc la alte retete. acolo o sa gasesti reteta de condiment turcesc. sau da click aici [link]Sandra acum 5 ani - 21 Ianuarie 2019 07:47
Buna! Are si un nume condimentul turcesc? Ca as profita de faptul ca am atatea magazine turcesti in zone sa il cumpar direct :p dar nu l-am gasit pana acum niciunde aub denumirea asta. Multumesc mult!Ioana acum 5 ani - 21 Ianuarie 2019 16:51
cauta Baharat, care sa aiba si menta in compozitie. dar daca nu gasesti nimic satisfacator, poti sa-l prepari acasa dupa reteta de aici: [link]Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email