Tocanita irlandeza

Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Tocanita irlandeza

Am pornit de la o bucatica de antricot de vita ramasa in congelator, am adaugat ce legume aveam prin casa, am mai pus o bere Guinness si cina a fost gata.

Avantajul folosirii antricotului la aceasta reteta este ca fierbe foarte repede.

Ingrediente

300 gr antricot de vita (sau carne de miel)
2 cartofi
1 morcov
1 mana mazare congelata
1 ceapa
1 catel usturoi
1 frunza dafin
200 ml bere Guinness
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura rasa faina
2 fire tarhon (am folosit in otet)
3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 3

  1. Se incinge uleiul si se prajeste carnea taiata cuburi pana se rumeneste. Se scoate carnea din oala.
  2. Se adauga la calit ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga carnea la loc in oala, se adauga si usturoiul strivit si se mai prajeste totul timp de 1 minut.
  3. Se acopera totul cu bere si 1 1/2 cani de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga dafinul si sosul Worcestershire. Se fierbe totul timp de 10 minute.
  4. Cat timp fierbe carnea, curatam morcovul si cartofii. Taiem morcovul rondele si cartofii cuburi.
    * pe langa aceste legume mai puteti folosi praz, cateva ciuperci si putina varza taiata fideluta
  5. Adaugam morcovii, cartofii si mazarea in oala si mai fierbem totul inca 20 minute la foc mediu spre mic.
  6. Turnam faina dizolvata in putina apa rece si lasam sa mai fiarba 5 minute, pana tocanita se ingroasa.
  7. La final adaugam tarhonul maruntit (si bine scurs de otet daca e cazul).

Prajim carnea

Prajim carnea

Adaugam berea si apa

Adaugam berea si apa

Adaugam legumele

Adaugam legumele

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

ana  acum 12 ani - 10 Februarie 2012 13:14  

Wow! Foarte buna, Ioana! Abia astept sa vina sotul meu acasa la cina sa vad ce parere are! Eu una sunt foarte incantata! Multam fain!
 

pishkot  acum 12 ani - 10 Februarie 2012 14:30  

Daca folosesc alta carnita, cum ar fi pulpa sau muschiulet de porc, iese la fel de buna ca a ta ?? :)
 

Ioana  acum 12 ani - 10 Februarie 2012 14:37  

desigur, pulpa merge bine.
 

pishkot  acum 12 ani - 15 Februarie 2012 10:16  

gata, facut, votat, mancat, aplaudat :)
aveam ceva emotii ca n o sa manance si marius, prietenul meu, dar a fost foarte incantat de tocanita cu bere :)
 

Ioana  acum 12 ani - 15 Februarie 2012 10:21  

am vazut-o pe facebook, dar n-am putut comenta la ea. ti-a iesit super bine.
era imposibil sa nu-i placa ceva cu bere, mai ales daca servesti si un pahar de bere alaturi ;)
 

alex  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 20:51  

deliciu :)
 

elena  acum 12 ani - 4 Octombrie 2012 12:07  

Numele orginal este STEW :)...cu toate ca traiesc de 12 ani in irlanda nu am gatit niciodata stew ,iti vine sa crezi :)
dar o sa incerc cat de curand
 

Nicoleta  acum 11 ani - 20 Ianuarie 2013 15:07  

Am facut-o si eu acum cateva luni. La mine ingredientele sunt mai usr de gasit, locuiesc in Anglia. Mie insa nu imi place carnea de vita de nicio culoare, am gatit tocanita pt iubitul meu care o iubeste.
Insa a fost buna, am dat la o parte carnea si am mancat restul :P care a fost excelent. iubitul meu nu s-a suparat sa manance totul, am apucat si eu o portie :(
 

ionas florin  acum 11 ani - 22 Septembrie 2013 09:31  

NO COMENT.
 

Solomon  acum 6 ani - 4 Septembrie 2018 20:13  

Chiar este buna? O sa preparam duminica si revenim cu comentariu????
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...