Tocanita irlandeza
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete cu carne de vitel sau vita
Am pornit de la o bucatica de antricot de vita ramasa in congelator, am adaugat ce legume aveam prin casa, am mai pus o bere Guinness si cina a fost gata.
Avantajul folosirii antricotului la aceasta reteta este ca fierbe foarte repede.
Ingrediente
300 gr antricot de vita (sau carne de miel)
2 cartofi
1 morcov
1 mana mazare congelata
1 ceapa
1 catel usturoi
1 frunza dafin
200 ml bere Guinness
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura rasa faina
2 fire tarhon (am folosit in otet)
3 linguri ulei
sare, piper
Portii: 3
- Se incinge uleiul si se prajeste carnea taiata cuburi pana se rumeneste. Se scoate carnea din oala.
- Se adauga la calit ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga carnea la loc in oala, se adauga si usturoiul strivit si se mai prajeste totul timp de 1 minut.
- Se acopera totul cu bere si 1 1/2 cani de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga dafinul si sosul Worcestershire. Se fierbe totul timp de 10 minute.
- Cat timp fierbe carnea, curatam morcovul si cartofii. Taiem morcovul rondele si cartofii cuburi.
* pe langa aceste legume mai puteti folosi praz, cateva ciuperci si putina varza taiata fideluta - Adaugam morcovii, cartofii si mazarea in oala si mai fierbem totul inca 20 minute la foc mediu spre mic.
- Turnam faina dizolvata in putina apa rece si lasam sa mai fiarba 5 minute, pana tocanita se ingroasa.
- La final adaugam tarhonul maruntit (si bine scurs de otet daca e cazul).
Prajim carnea
Adaugam berea si apa
Adaugam legumele