Varza Savoy calita
Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple
A fost garnitura servita langa un cotlet de porc la gratar si cateva bucatele de rosti la degustarea de vinuri de la Via. A fost preferata mea din tot ce s-a servit in acea seara. Vinul ales a fost o Tamaioasa Romaneasca 2009 vinificata in sec (Sahateni). Acest vin este potrivit in general cu mancarurile asiatice, aromate. Un alt vin care merge cu mancarurile de acest gen este Gewürztraminer.
Ingrediente
1 varza Savoy (sau 1 caserola varza Bruxelles)
3 linguri ulei
1/4 lingurita ghimbir pudra (sau 2 cm ghimbir proaspat dat pe razatoarea mica)
1/4 lingurita chili pudra
2 prize bune chimion (cumin) macinat
sare
- Se taie varza fideluta, evitand zona cotorului. Daca folositi varza de Bruxelles, luati fiecare varza si taiati-o rondele fine incepand dinspre varf spre cotor.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau un wok.
- Se adauga condimentele (chili, ghimbir, cumin) si se amesteca rapid. Se lasa 10 secunde sa se prajeasca, pana simtiti mirosul aromelor.
- Se adauga varza si se presara cu sare. Se caleste la foc mediu pentru cca 3 minute, amestecand mereu. Veti vedea ca varza se inmoaie repede. Gustati din ea si vedeti daca mai e nevoie de sare sau oricare din aromele folosite. Bucatelele mai mici de varza se vor carameliza putin, dar e ok, acele bucati vor da un gust bun. In rest, varza trebuie sa-si pastreze culoarea si sa miroasa doar putin a varza calita.
Varianta cu varza Bruxelles