Varza Savoy calita

Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple

A fost garnitura servita langa un cotlet de porc la gratar si cateva bucatele de rosti la degustarea de vinuri de la Via. A fost preferata mea din tot ce s-a servit in acea seara. Vinul ales a fost o Tamaioasa Romaneasca 2009 vinificata in sec (Sahateni). Acest vin este potrivit in general cu mancarurile asiatice, aromate. Un alt vin care merge cu mancarurile de acest gen este Gewürztraminer.

Ingrediente

1 varza Savoy (sau 1 caserola varza Bruxelles)
3 linguri ulei
1/4 lingurita ghimbir pudra (sau 2 cm ghimbir proaspat dat pe razatoarea mica)
1/4 lingurita chili pudra
2 prize bune chimion (cumin) macinat
sare

  1. Se taie varza fideluta, evitand zona cotorului. Daca folositi varza de Bruxelles, luati fiecare varza si taiati-o rondele fine incepand dinspre varf spre cotor.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau un wok.
  3. Se adauga condimentele (chili, ghimbir, cumin) si se amesteca rapid. Se lasa 10 secunde sa se prajeasca, pana simtiti mirosul aromelor.
  4. Se adauga varza si se presara cu sare. Se caleste la foc mediu pentru cca 3 minute, amestecand mereu. Veti vedea ca varza se inmoaie repede. Gustati din ea si vedeti daca mai e nevoie de sare sau oricare din aromele folosite. Bucatelele mai mici de varza se vor carameliza putin, dar e ok, acele bucati vor da un gust bun. In rest, varza trebuie sa-si pastreze culoarea si sa miroasa doar putin a varza calita.

Varianta cu varza Bruxelles

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...