Varza sotata cu susan si orez

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu orez Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta Varza sotata cu susan si orez

Stir fry de varza aromat. Ieftin da' bun.

Am pornit de la ideea orezului cu susan pe care il ador si de aceea mi-am dorit sa-l imbogatesc un pic, ca sa-l transform dintr-o garnitura intr-un fel de mancare de sine statator.

Ingrediente

1 varza mica (cca 700 gr)
1 ceapa medie (cca 150 gr)
2 linguri seminte de susan
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita fulgi de chili (am folosit pul biber)
1/8 lingurita seminte fenicul macinate
1 priza scortisoara macinata
1 priza cuisoare macinate
1/2 lingurita sare
2-3 linguri ulei
50 gr orez

Portii: 2

  1. Varza se taie fideluta subtire si se presara cu sare. Se framanta pana se inmoaie un pic, apoi se lasa sa stea pana e nevoie de ea.
  2. Se toaca ceapa. Intr-o cratita larga (cca 24 cm) incingeti uleiul si caliti ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 5 minute). Adaugati susanul si lasati sa se prajeasca inca 3 minute.
  3. Adaugati toate condimentele si amestecati pana se distribuie uniform (cca 1 minut).
    * cu cantitatea indicata de chili, mancarea iese mediu iute; ajustati daca o doriti mai putin picanta
  4. Dati focul la mediu. Adaugati varza si sotati totul timp de 10 minute, amestecand des ca sa nu se arda. Daca vi se pare ca varza se caramelizeaza prea tare sau prea repede, puteti da focul un pic mai mic. Cat timp sotati varza gustati-o de sare si adaugati daca e necesar.
  5. Adaugati orezul fiert (conform instructiunilor de pe pachet) si omogenizati.

Ceapa sotata cu susan si condimente

Ceapa sotata cu susan si condimente

Adugam varza

Adugam varza

Dupa 10 minute

Dupa 10 minute

La final adaugam orezul

La final adaugam orezul

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

olga  acum 10 ani - 11 Noiembrie 2014 12:07  

Sunt convinsa de asta. Pai pana e gata pot sa salivez doar. (dar din nou nu am avut optiunea cu vot).
Te rog sa-l bifezi.

Sa ai o saptamana splendida!
 

Silvia  acum 10 ani - 11 Noiembrie 2014 13:00  

Cred ca este o bunatate.O sa fac si eu dar dupa ce imi trece laringita.Multumesc Ioana
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Noiembrie 2014 13:04  

cum de ne-am pricopsit atat de multi cu laringita? si eu am avut acu' doua saptamani si de atunci o gramada de lume se plange de dureri de gat. a venit frigul prea brusc?
 

Silvia  acum 10 ani - 11 Noiembrie 2014 13:25  

Da si acum nu pot vorbii sunt ragusita,nu stiu ce sa fac sa imi treaca ragusala.
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Noiembrie 2014 13:36  

inhalatiile cu ceai ajuta. eu am luat 2 zile trachisan ca nu mai puteam de durere. de obicei apelez doar la acele pastilute de propolis+vitamia C, dar de data asta am cedat.
 

Silvia  acum 10 ani - 11 Noiembrie 2014 13:45  

Multumesc
 

Cristina  acum 10 ani - 13 Noiembrie 2014 11:27  

Deja imi ploua in gura, sunt fan varza si orez, iar reteta asta chiar pare super, asa ca racita sau nu Cristina trece la treaba, sper ca ai mei sa ramana impresionati !
 

Ioana  acum 10 ani - 13 Noiembrie 2014 11:33  

cristina, daca multiplici reteta pentru mai multe persoane, sa folosesti cea mai larga cratita pe care o ai. astfel vei amesteca mai usor si varza se va face egal. merge si un wok mare.
 

Daiana  acum 7 ani - 7 Aprilie 2017 00:36  

daca folosesc varza murata, e ok? arata apetisant.. voi face cat de curand. multumim pentru toate ideile si retetele delicioase ? cand sunt in pana de idei culinare, stiu ce site sa accesez ?
 

Ioana  acum 7 ani - 7 Aprilie 2017 09:02  

nu, doar cu varza proaspata
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...