Vita cu tapenade si parmezan

Retete aperitive Retete cu carne de vitel sau vita

Platou rece cu vita ca in Paris. Simplu, elegant, de impartit cu prietenii. Reflecta speranta mea pentru noul an. La multi ani!

Ingrediente

4 felii muschiulet de vita (cca 3 cm grosime)
1 lingura cu varf chives tocat (ceapa verde mica)
rucola tanara
Parmigiano Reggiano
putin ulei de masline
sare, piper negru

Tapenade

50 gr pasta de masline negre (kalamata)
1 file ansoa
1 catel usturoi
10 frunze busuioc
6 linguri ulei masline

Portii: 4

  1. Feliile de vita se ung pe ambele parti cu ulei. Se incinge bine o tigaie de fonta sau una grill. Se aseaza carnea in tigaie si se lasa sa se faca cam 2 minute / parte, pana e rumena si facuta mediu. Se scoate pe o farfurie, se presara cu sare si piper negru si se lasa sa se raceasca complet (macar 20 minute).
  2. Se prepara tapenade prin mixarea ingredientelor in robot sau cu blenderul vertical. Va iesi o pasta mai moale, care curge usor de pe lingura fiindca aici are rol de dressing. Tapenade se poate prepara din timp si pastra la frigider. Oricum va iesi o cantitate mai mare decat e nevoie pentru platoul cu vita.
  3. Carnea se taie felii cat mai subtiri. Se distribuie feliile pe un platou.
  4. Se presara cu sare de mare (Maldon sau fleur de sel). Se picura putin ulei de masline. Se picura apoi vreo 2-3 lingurite de tapenade.
  5. Se presara peste tot fasii cat mai subtiri de Parmigiano Reggiano. Se presara chives tocat. Se decoreaza cu frunze de rucola. Se picura iar putin ulei de masline.
  6. Se serveste ca aperitiv, cu paine prajita sau crackers si rondele de ceapa rosie marinata rapid.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...