Cum curatam calamarii
Cateva ponturi despre cum sa alegeti calamari proaspeti si apoi cum sa-i curatati.
- Cum sa alegeti calamari proaspeti:
- pielea de pe ei trebuie sa aiba punctisoare visinii (purpurii) nu maronii;
- tubul alb de sub piele trebuie sa aiba luciu, sa nu fie un alb mat;
- daca atingeti tentaculele acestea trebuie sa fie flexibile nu moi, sa simtiti ca sunt inca elastice - Cum se curata (vezi si poze jos):
- scoateti pielea cu punctisoare visinii incepand de la coada, de acolo se desprinde foarte usor
- trageti afara capul (tentaculele), el va iesi cu un intestin care trebuie indepartat
- curatati tubul alb in interior: prima data iese un os transparent cu aspect de plastic si apoi scoateti tot ce e gelatinos in interior; introduceti tubul sub jet de apa si curatati bine interiorul
- curatati capul: intre tentacule este un cartilaj cu un punct negru in mijloc, scoateti-l strangand de la baza asa cum ati scoate un cos ; taiati ochii folosind o foarfeca sau un cutit.
- calamarii sunt curatati acum, puteti sa-i preparati dupa cum doriti
Calamar proaspat
Se scoate pielea
Scoatem capul si intestinele
Curatam tubul in interior si scoatem osul transparent
Scoatem cartilajul dintre tentacule
Cartilajul e scos
Inlaturam ochii
Calamari curatati