Cum pregatim couscousul sau bulgurul

Tehnici in bucatarie

Couscousul este un tip de pasta foarte marunt, facuta din faina de grau dur sau faina de mei. Bulgurul se obtine din boabe de grau macinate mare.
Modul de preparare este identic: pe abur sau prin inmuiere cu apa calda. Pot fi folosite ca si garnitura in special la mancarurile cu sos sau in salate.

Cele doua sunt asemanatoare la aspect si la gust insa bulgurul imi pare ca are o aroma mult mai intensa. Demonstratia de mai jos am facut-o cu bulgur. Este garnitura noastra preferata pe timp de vara fiindca se prepara rapid si fara foc (incalzesc apa la microunde), e gata in maxim 7 minute.

Retete cu bulgur sau couscous:

Salata de couscous cu legume (Tabbouleh)
Garnitura pentru ghiveciul de legume
Saorma
Garnitura pentru tocanita de pui cu lamai murate si masline
Garnitura pentru p
uiul cu migdale

1 ceasca couscous mediu (sau bulgur fin)
1 ceasca apa fierbinte
1/2 lingurita sare
1 lingura ulei de masline (sau de samburi de struguri sau de nuci)

Bulgur

Couscous

O ceasca bulgur

Punem bulgurul cu sare intr-un bol

O ceasca apa fierbinte

Turnam apa peste bulgur

Lasam 5 minute sa se absoarba apa

Adaugam uleiul si afanam bulgurul cu furculita pana se desface bob cu bob

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...