Aripioare picante KFC

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

SUNT SUPER BUNEEEEE :) Da, stiu ca suna a reclama dar nu e, sunt doar foarte incantata ca am gasit reteta si a iesit atat de bine desi este vorba de muuuulta prajeala. Evident ca reteta originala n-o putem afla, la fel ca si la Coca Cola, McDonald's sau alte marci mari, dar reteta de fata reproduce gustul si crusta aripioarelor de la KFC in proportie de 99%.

Urmeaza crispy strips care e cam acelasi lucru doar ca sunt facute din piept de pui. Oricum, crispy strips mai tarziu, dupa atata prajeala trebuie sa trec pe salate ;)

Ingrediente

12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou
250 ml lapte
1 cana faina
3 lingurite chili pudra
1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
1 lingurita vegeta
1 1/2 lingurita sare

  1. Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
  2. Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
  3. Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
  4. In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
  5. Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
    * aripioarele le-am pus neinghesuite in cutia cu faina, am acoperit-o cu capacul si apoi am scuturat-o pana aripioarele s-au acoperit bine; smecherie de la Mara ;)
  6. Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 6 aripioare o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
    * uleiul trebuie sa fie bine incins, verificati-l inainte de a pune aripioarele la prajit; ca sa-l verific eu am presarat putina faina in el si cand a sfarait puternic am stiu ca e ok
  7. Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.

Taiem aripioarele

Taiem aripioarele

Pastram cele doua parti si aruncam varfurile

Le tinem in apa conmdimentata pentru cateva ore

Le trecem prin faina, lapte si iar faina

Gata pentru prajit

Asezam cate 6 in sita

Le prajim in uleiul incins

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...