Banuti de cartofi stil pizza
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu cartofi Retete fara gluten Retete pentru copii Retete simple
Ceva très sympa pentru copii. Aceste mini pizze sunt foarte rapide si usor de facut. Noi, "copiii" de la e-retete, le-am devorat cu o bere. Puteti orna cartofii si cu alte combinatii sau puteti folosi cartofi dulci.
Ingrediente
4 cartofi medii (cat mai rotunzi)
3-4 felii subtiri de bacon
cateva linguri sos de rosii cu busuioc (poate fi cumparat - imi place sosul de rosii cu busuioc de la Panzani - sau facut in casa)
50 gr branza care se topeste usor (cascaval sau mozzarella)
parmezan aromat
2 linguri ulei
sare, piper negru
- Se spala bine cartofii cu un burete aspru sub jet de apa. Se taie rondele groase de 1/2 cm (puteti folosi o razatoare de acest gen ca sa iasa la grosime egala, astfel se vor coace uniform).
- Se aseaza rondelele in tava cuptorului pe care s-a pus hartie de copt. Lasati putin spatiu intre rondele. Presarati cu sare, piper negru si apoi ungeti fiecare felie cu putin ulei.
- Coaceti la 200C timp de 15-20 minute, pana rondelele sunt complet facute. La jumatatea timpului de copt intoarceti rondelele.
- Intr-o tigaie fara adaos de grasime se prajesc feliile de bacon pe ambele parti pana se rumenesc placut. Se taie cubulete.
Cascavalul se da pe razatoarea mica. - Scoateti tava din cuptor si ungeti fiecare cartof cu aprox. 1/2 lingurita de sos de rosii. Daca doriti sa iasa picanti, puteti adauga si putin ardei iute macinat in ulei sau fulgi de chili. Asezati in centru o movilita de branza razuita. Presarati deasupra bucatele de bacon. Presarati cu parmezan aromat (sau parmezan simplu si putin patrunjel tocat fin). Rasniti piper negru.
- Dati tava la cuptor, de data asta setat pe grill (caldura sa vina de sus; la 220C) timp de cateva minute, doar pana branza e topita.
- Sunt mai buni imediat, dar sunt ok si daca se racoresc sau se pot reincalzi.
Rondelele de catofi condimentate in tava
Cartofii sunt facuti complet
Ii ungem cu sos de rosii
Ii garnisim cu branza, bacon si parmezan