Biscuiti cu aroma de portocala

Retete desert Retete din Franta Retete cu ou Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Biscuiti cu aroma de portocala

Biscuitii bretoni a la Pierre Herme imprastie aroma Craciunului in casa.

Ingrediente

300 gr faina alba
220 gr unt (la temp. camerei)
200 gr zahar
5 galbenusuri de ou
1 portocala
1 lingurita praf de copt
1/2 lingrita sare

  1. Se freaca cu mixerul untul, coaja rasa a portocalei si zaharul pana mare parte din zahar e dizolvat.
  2. Se adauga galbenusurile (pe rand) si se mai mixeaza 1 minut dupa ce le-ati incorporat pe toate.
  3. Se adauga faina cernuta cu sarea si praful de copt si se amesteca usor, de data asta cu o paleta (sau cu mana) doar pana faina e incorporata.
  4. Se imparte aluatul in doua si li se da forma de rulou. Se ruleaza in folie de plastic. Se dau rulourile la frigider minim 4 ore.
  5. Se taie din rulouri felii de 1/2 cm grosime si se aseza in hartii de muffins (pentru a-si pastra forma rotunda la copt).
  6. Se dau la cuptor la 170C pentru 12 minute.

Aluatul pentru biscuiti

Aluatul pentru biscuiti

Formam ruloul

Formam ruloul

Biscuiti cu aroma de portocala

Biscuiti cu aroma de portocala

Comentarii (8)

 

Simona  acum 12 ani - 19 Decembrie 2011 10:19  

Mmm...miroase a sarbatori pe-aici, pe la tine...
 

Claudia  acum 12 ani - 22 Decembrie 2011 15:08  

oare as putea sa ii tai in rofme de craciun? sa nu fie rotunzi? sa ii decupez cu formele mele de reni si nosi....daca zici ca da, maine ii si fac:)
 

Ioana  acum 12 ani - 22 Decembrie 2011 15:11  

zic da :)
deci aluatul in loc sa-l faci rulou il bagi intre doua folii de plastic si-l intinzi la grosimea dorita pentru biscuiti. apoi dai la frigider minim 4 ore sau peste noapte. cand ii scoti ii tai cu formele si apoi ii coci.
procedezi ca si la aceasta reteta: [link] unde eu am taiat patrate.
 

viorica  acum 12 ani - 22 Decembrie 2011 16:16  

FOARTE BUNI BISCUITII! DAR EU TREBUIE SA FAC DIN VREO 10-15 GALBENUSURI FIINDCA PLAC NEPOTILOR SI-I CONSUMA EN-GROS , NELASAND SI CELOR MARI DIN FAMILIE.MULTUMIM PENTRU RETETA!
 

anonim  acum 12 ani - 19 Februarie 2012 16:48  

cred ca biscuitii ar iesi foarte buni dar nu aveti si ceva care sa semene cu o prajitura dar fara drojdie sau lapte? :(
 

liana  acum 10 ani - 23 Decembrie 2013 09:06  

Cred ca sunt foarte buni! Sigur ii fac pt.Craciun. Multumim pentru idee!!!
"Sarbatori fericite, sanatate si LA MULTI ANI!!"
 

Iuliana  acum 9 ani - 22 Mai 2015 09:16  

Buna Ioana,
Am facut de multe ori acesti biscuiti, fetitei mele ii plac foarte mult si sunt multumita ca au multe galbenusuri pentru ca ea nu mananca oua decat in prajituri. Crezi ca as putea inlocui zaharul cu parmezan+branza Ceddar ca sa-i transform in biscuiti sarati ? Multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 23 Mai 2015 08:27  

Iuliana, se pot face astfel de biscuiti cu branza, dar nu stiu sa-ti spun exact ce cantitate sa pui.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...