Biscuiti cu nuca

Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Biscuiti cu nuca

Vreau sa va fac papilele curioase cu o noua combinatie: biscuiti cu nuca si gem de corcoduse.

Ingrediente

110 gr unt (la temperatura camerei)
50 gr zahar pudra
1 galbenus de la un ou mareĀ 
1/2 lingurita apa de flori de portocale
100 gr faina alba (tip BL55)
20 gr amidon
50 gr nuca macinata
1/4 lingurita praf de copt

Bucati: 15

  1. Se cerne faina impreuna cu amidonul si praful de copt. Se amesteca cu nuca macinata.
  2. Cu mixerul se freaca untul si zaharul pana devine cremos (2-3 minute).
  3. Se adaga galbenusul si apa de portocale si se mixeaza pana galbenusul e incorporat.
  4. Se adauga amestecul de faina si nuca si se amesteca cu o lingura doar pana faina nu se mai vede. Veti obtine un aluat ca o pasta.
  5. Se modeleaza bile din aluat si se pun in tava cu hartie de copt. Daca doriti le puteti aplatiza cu dintii unei furculite.
  6. Se coc 14 minute la 180C (daca ati facut bile mai maricele; v-au iesit in jur de 15 bucati) sau 10 minute la 180C (daca ati facut bile mici; v-au iesit in jur de 25 bucati). Ideea e ca la final biscuitii trebuie sa fie usor galbui pe margine (vezi poza 3). Cand ii scoateti din cuptor sunt foarte moi si fragili, dar e ok asa, se vor intari dupa racire, nu fiti tentati sa-i coaceti mai mult. Daca coaceti mai multe ture si trebuie sa-i mutati din tava, folositi-va de o spatula subtire, altfel riscati sa-i rupeti daca-i manevrati cu mana cat sunt calzi.
  7. Se lasa sa se raceasca apoi se pot servi simpli, cu lapte sau cu gem.

Aluatul

Aluatul

Bile din aluat in tava

Bile din aluat in tava

Biscuiti copti

Biscuiti copti

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

dan viorica  acum 10 ani - 19 Septembrie 2014 13:40  

Unde gasesc ""apa de flori de portocal"" ?
 

Ioana  acum 10 ani - 19 Septembrie 2014 13:45  

la orice supermarket (cora, carrefour)
 

dan viorica  acum 10 ani - 21 Septembrie 2014 21:41  

Multumesc pt raspuns.Stiu ca "" apa de flori de portocal"se mai numeste, in spaniola, agua de azahar.
 

ciprian  acum 10 ani - 22 Septembrie 2014 09:42  

Interesanta reteta si apreciez ca ai pus si temperaturile pentru un cuptor electric; dar sunt curios la ce nivel ai pus tava. La mijloc cumva avand in vedere tempertura mare?
 

Ioana  acum 10 ani - 24 Septembrie 2014 10:23  

ciprian, daca nu e specificat altfel, in toate retetele tava merge pe nivelul din mijloc.
 

Anisia  acum 10 ani - 29 Septembrie 2014 00:10  

Vreau doar sa spun ca e a doua oara sapt aceasta cand fac aceasta reteta si eu nu apuc decat sa gust un colt( baietii mei adora acesti biscuiti). Foarte usoara si cu un rezultat delicios ca intotdeauna. =P~ Multumim Ioana!
 

Violeta  acum 9 ani - 14 Decembrie 2014 13:21  

Cu ce poate fi inlocuita apa de flori de portocal?
Faina BL55 se gaseste in comert? Scrie pe pachet BL55? Eu nu am sesizat.
 

Ioana  acum 9 ani - 14 Decembrie 2014 14:59  

cu orice aroma iti place in combinatie cu nuca: scortisoara, coaja de portocala, vanilie...

faina se gaseste si la supermarket, la cora de exemplu. uite un pachet se vede pe el BL55: [link]
 

adriana  acum 9 ani - 2 Mai 2015 15:29  

Chiar daca nu gatesc prea des, citesc cu interes retetele inteligente pe care ni le oferi. Multumesc f. mult
 

Raluca  acum 6 ani - 5 Iulie 2018 15:17  

Minunata si rapida reteta, Ioana!!! E a patra tura de biscuiti in 2 spatamani :)) Eu am pus doar jumatate din cantitatea de zahar, insa am adaugat niste merisoare tocate marunt - preferatele piciului. Multumim pentru reteta!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...