Biscuiti cu parmezan si mac
Retete aluaturi Retete cu branza Retete gustari (snack)
Acesti biscuiti se potrivesc foarte bine pe un platou cu branzeturi asortate, fructe (mere, struguri, prune), nuci si masline marinate. Daca doriti sa pregatiti un astfel de platou, care ar face o figura foarte buna la orice masa cu pretentii, nu uitati sa gasiti si vinul potrivit. Cum nu ma pricep prea bine la vinuri - sau deloc, stiu doar ca imi place sec si rosu - va recomand acest articol dupa care va puteti orienta.
Daca doriti ceva fara pretentii, ii serviti doar cu bere rece.
Ingrediente
60 gr faina integrala de grau
60 gr faina alba
4 lingurite mac
150 gr parmezan razuit marunt (am folosit parmezan gata razuit de la Napolact)
80 ml ulei
3 lingurite sos de soia
6-8 linguri apa rece
Bucati: 30 (cu latura de cca 5 cm)
- Amestecati fainile cu parmezan si mac. Adaugati uleiul amestecat cu sosul de soia si apoi puneti apa rece, cate o lingura pe rand, pana se leaga aluatul. Amestecati cu mana.
- Dati forma de disc aluatului si inveliti-l intr-o folie de plastic, apoi il dati la frigider macar 1 ora.
- Rupeti jumatate din aluat si intindeti-l cu sucitorul, cat de subtire puteti (cu cat mai subtiri, cu atat mai crocanti vor fi), intre doua folii de plastic. Restul aluatului il tineti la frigider.
- Ridicati folia de deasupra si apoi cu un cutit bine ascutit sau o rola de patiserie (sau cea de pizza) taiati biscuiti patrati.
* luati marginile care nu au forma corespunzatoare si le puneti peste aluatul din frigider. - Pe tava in care veti coace biscuitii asezati hartie de copt.
- Luati folia cu biscuiti si rasturnati-o pe tava de copt. E mai usor asa decat sa mutati fiecare biscuite pe rand, fiind subtiri sunt destul de fragili. Indepartati folia de plastic si apoi, usor, rasfirati biscuitii in tava ca sa se coaca bine.
- Dati la cuptor la 160C pentru 10 minute. Intorceti biscuitii si lasati sa se coaca inca 10 minute. Cand ii intoarceti, biscuitii trebuie sa fie deja rumeni pe spate.
* timpul de coacere depinde de cat de grosi sunt, deci supravegeati-i sa nu se arda; daca insa i-ati facut mai grosi timpul de coacere va fi mai mare. - Repetati cu restul alautului.
- Lasati biscuitii sa se raceasca, abia reci vor deveni crocanti. Calzi sunt usor moi in mijloc. Patrati-i intr-o cutie.
Intindem foaia de aluat cat mai subtire
Taiem biscuitii
Rasturnam biscuitii pe tava, folosind folia
Rasfiram biscuitii in tava
Biscuiti cu parmezan si mac
Comentarii (31)
Ultimele comentarii
Ioana acum 11 ani - 28 Martie 2013 08:03
Corina, cu mare placere :)olga acum 11 ani - 7 Iulie 2013 21:10
Multumesc foarte frumos, Ioana.Ioana acum 11 ani - 8 Iulie 2013 10:48
olga, s ainteleg ca au iesit bine.olga acum 11 ani - 8 Iulie 2013 11:28
Da Ioana draga, sunt foarte gustosi.Toate retetele pe care le-am facut sunt extraordinare ( inca nu stiu de ce nu-mi ies eclerele cu branza)
Iti sunt extreme de recunoscatoare pentru tot ceea ce faci, daruirea si generozitatea ta.
Inca nu am ajuns la Cluj, dar cand trec mi-ar face deosebita placere sa te vad si sa bem o cafea asa cum am zis.
Multumesc frumos.
Sa ai o saptamana minunata.
Brita acum 10 ani - 18 Decembrie 2013 20:48
Bonsoir.Am incercat reteta asta asa (si asta din motive de folosit resurse existente): in loc de parmezan, Grana Padano; in loc de ulei neutru (chiar, de ce fel?), ulei de rapita; concluzia, o reteta interesanta, dar gustul a fost o tzira prea puternic.
Intrebare: tu cind spui "lingurita", "lingura", te referi la instrumentele de masura saxone "teaspoon" si "table spoon" sau la ce altceva? Poate c-am pus prea mult sos de soia, sau poate uleiul, sau brinza...
Help!
Ioana acum 10 ani - 20 Decembrie 2013 19:03
care gust era prea puternic? ce simteai prea puternic?eu folosesc lingura, linguritele din bucataria mea, nu cele standard pentru masurat.
Brita acum 10 ani - 20 Decembrie 2013 21:15
Un gust greu de definit, dar puternic. Extrem de sarat, neplacut. Sint aproape sigura c-am pus ingredientele ne-po-tri-vi-te.Dar! Am gasit parmezan. Si ulei de floarea-soarelui. Si voi pune mai putin sos de soia.
Mai incerc o tura zilele astea.
Am observat ca-s buni (mai buni) dupa 2-3 zile, si neaparat in varianta subtire :)
Foarte multumesc.
Brita acum 10 ani - 21 Decembrie 2013 10:33
Mai am ceva de zis: am gasit la Lidl o folie neagra (nu d-aia nasoala de silicon, ci subtire) ce inlocuieste hirtia de copt, e excelenta, de folosinta repetata. Intind coca direct pe ea.Iar apoi tai fisii subtiri intre cite 2 rinduri de biscuiti, astfel incit sa nu mai trebuiasca sa-i "aerisesc" odata pusi in tava. Fisiile merg la bucata a doua de coca.
Adina P acum 9 ani - 21 Noiembrie 2015 13:10
Ieri am facut si eu biscuitii, doar ca am pus cam mult mac (am citit in graba 4 linguri in loc de lingurite :). Au fost usor de realizat, i-am intis intre folii de plastic si i-am desprins individual destul de usor, dar i-am facut mai mari si mai grosi. Gustul de parmezan este intr-adevar foarte puternic. Mai incerc maine o tura cu mai putin parmezan si clar, mai putin mac :))). Multumesc!Ioana acum 9 ani - 22 Noiembrie 2015 11:23
cu drag Adina! spor!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email