Biscuiti cu nuca
Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Vreau sa va fac papilele curioase cu o noua combinatie: biscuiti cu nuca si gem de corcoduse.
Ingrediente
110 gr unt (la temperatura camerei)
50 gr zahar pudra
1 galbenus de la un ou mare
1/2 lingurita apa de flori de portocale
100 gr faina alba (tip BL55)
20 gr amidon
50 gr nuca macinata
1/4 lingurita praf de copt
Bucati: 15
- Se cerne faina impreuna cu amidonul si praful de copt. Se amesteca cu nuca macinata.
- Cu mixerul se freaca untul si zaharul pana devine cremos (2-3 minute).
- Se adaga galbenusul si apa de portocale si se mixeaza pana galbenusul e incorporat.
- Se adauga amestecul de faina si nuca si se amesteca cu o lingura doar pana faina nu se mai vede. Veti obtine un aluat ca o pasta.
- Se modeleaza bile din aluat si se pun in tava cu hartie de copt. Daca doriti le puteti aplatiza cu dintii unei furculite.
- Se coc 14 minute la 180C (daca ati facut bile mai maricele; v-au iesit in jur de 15 bucati) sau 10 minute la 180C (daca ati facut bile mici; v-au iesit in jur de 25 bucati). Ideea e ca la final biscuitii trebuie sa fie usor galbui pe margine (vezi poza 3). Cand ii scoateti din cuptor sunt foarte moi si fragili, dar e ok asa, se vor intari dupa racire, nu fiti tentati sa-i coaceti mai mult. Daca coaceti mai multe ture si trebuie sa-i mutati din tava, folositi-va de o spatula subtire, altfel riscati sa-i rupeti daca-i manevrati cu mana cat sunt calzi.
- Se lasa sa se raceasca apoi se pot servi simpli, cu lapte sau cu gem.
Aluatul
Bile din aluat in tava
Biscuiti copti