Cartofi noi cu sare si otet

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple

Inspirati de chipsurile de cartofi cu otet si sare. Veti fi surprinsi de cat de faina e combinatia.

Ingrediente

500 gr cartofi noi (mici, cat o nuca)
3-4 linguri otet (un otet mai slab; de orez am folosit)
1/2 lingurita sare grunjoasa de mare
3 linguri ulei de masline
patrunjel

Portii: 2

  1. Se freaca cartofii cu sare grunjoasa si un burete metalic. Se clatesc bine. Se pun in apa cu sare la fiert, pana sunt fierti, adica furculita intra usor in ei. Se scurg.
  2. Se aseaza cartofii intr-o tava incapatoare (pentru cantitati mai mari puteti folosi si tava cuptorului) unii langa altii, sa nu fie suprapusi. Cu fundul unui pahar se aplatizeaza cartofii cam la un deget grosime. E ok daca unii se rup mai tare.
  3. Se stropesc cartofii cu ulei. Se ung apoi cu 2 linguri de otet. Se presara cu sare mare.
  4. Se da tava la cuptor, la 220C, timp de 20 minute.
  5. Se intorc cu grija cartofii. Se ung si pe partea asta cu restul de otet (gustati o bucata si in functie de gust estimati daca mai doriti 1 sau 2 linguri de otet). Se presara inca putina sare mare.
  6. Se dau iar la cuptor inca 10 minute. La final cartofii trebuie sa aiba crusta crocanta.
  7. Se scot pe un platou si se presara cu mult patunjel tocat. Sunt buni imediat langa un steak sau un pui la cuptor.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...