Chiftele
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete de Craciun Retete romanesti
Cat am asteptat momentul acesta! Va anunt cu mare bucurie ca incepand de maine si pana duminica o sa fiu la "Campionatul International de Gatit in Aer Liber" din Bucuresti, parcul Izvor. Daca sunteti in zona si vreti sa stam la o poveste culinara ma gasitit acolo, voi avea un stand. O sa-l recunoasteti dupa sigla si pozele retetelor mele. Va astept cu mare drag :)
Revenim la chiftele. :) Le-am pregatit din carnea tocata care ne-a ramas de la sarmale. Le-am servit simple, doar cu mustar. Mie imi plac chiftelele numai calde, imediat ce le-am luat de pe foc. Din pacate nu le-am numarat, dar cred ca mi-au iesit peste 35 de chiftelute.
Ingrediente
800 gr carne tocata
5 catei usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita piper
3 fire patrunjel tocat
2 linguri pesmet
2 oua
- Se amesteca bine toate ingredientele pentru chiftele. Amestecul se poate pastra la frigider pana doriti sa le prajiti.
- Se formeaza chiftelutele cu mainile umede.
- Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie.
- Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea. Se servesc chiftelele caldute sau reci cu salata sau cu mustar.
Formam chiftelele
Prajim in ulei
Si pe cealata parte
Comentarii (29)
Ultimele comentarii
andrea acum 13 ani - 3 Iunie 2011 19:13
Scurt si la obiect! au iesit delicioase!ramisimion acum 13 ani - 21 August 2011 00:14
Azi am gatit pt. prima data chiftelute dupa reteta ta. Eu nu am pus niciodata pana acum la chiftele pesmet, dar cum saptamana trecuta am cumparat unul minunat am zis sa adaug si la chiftelute. Bine am facut, mi-au iesit niste chiftelute delicioase. De acum inainte numai asa o sa le pregatesc. ;)corina acum 12 ani - 6 Ianuarie 2012 14:57
eu pun si ceapa tocata angro, si patrunjel iar angro , si mai pun sos de rosii in ele , si le bag la cuptor . yum yumLiliana acum 12 ani - 27 Ianuarie 2012 13:15
Salut Ioana! Este pt.prima oara cand iti scriu,dar vreau sa stii ca retete tale mi-au salvat pielea de nenumarate ori!Mult succes in continuare!PS. Daca vrei incearca si alt fel de piftele,mi-ar place sa-ti stiu parerea: la doua parti de carne tocata pun o parte de paine(putin mai veche,de o zi-doua)inmuiata in apa si stoarsa bine,apoi un cartof si un morcov (cruzi) dati prin razatoarea marunta,astfel piftelele ies foarte moi si pufoase.Mai poti adauga o mana de faina ca sa fie mai fine la aspect,condimentele la fel ca la tine. Salut.
Ioana acum 12 ani - 27 Ianuarie 2012 15:50
multumesc liliana de reteta! o sa o incerc cu siguranta fiindca suna foarte bine.Pishkot acum 12 ani - 5 Februarie 2012 15:04
Delicioase:)Tocmai am terminat de prajit o tura,mai am una:)
ciprian acum 12 ani - 16 Februarie 2012 04:54
usor de facut si foarte gustoase. multumesc ptr retetaAnnamaria acum 12 ani - 9 Noiembrie 2012 22:41
Pot fi aceste chiftele prajite in cuptor?rodica acum 8 ani - 28 Februarie 2016 15:59
pentru a iesi mai afinate pun morcov ras marunt,putin bicarbonat si nu le pun ouLuciana acum 7 ani - 3 August 2017 08:32
Un singur cuvant, DELICIOUS...?????Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email