Falafel

Retete arabesti Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete simple

Reteta Falafel

Chiftelutele de naut sunt ideale pentru vegetarieni sau in perioada postului. Se servesc in lipie, alaturi de salate proaspete (fatoush), muraturi (mai ales ardei iuti murati), legume la grill, sos de susan (tahini) si hummus.

Ingrediente

200 gr naut
2 felii franzela (fara coaja)
1 lingura rasa faina
1 ceapa medie
2-3 catei usturoi
1 legaturica patrunjel
1 lingurita rasa coriandru boabe macinat
1 varf lingurita chimion (cumin) macinat
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita turmenic (sau 1/2 lingurita boia dulce)
chili (dupa gust; cca 4-5 rasnite)
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
1 lingura seminte susan (optional)
sare
ulei pentru prajit

Bucati: 30

  1. Se pune multa apa peste naut si se lasa la inmuiat peste noapte (sau macar 4 ore).
  2. Se scurge nautul de apa si se mixeaza bine in robotel.
  3. Se adauga faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Se adauga restul condimentelor si se mixeaza iar pana se vede pe fundul vasului robotelului ca devine pastroasa compozitia.
  4. Se da compozitia la frigider pentru 1 ora.
  5. Se modeleaza bile mici din compozitie.
  6. Se incinge bine uleiul intr-o tigaie adanca (se verifica sa fie uleiul incins presarand putina faina si daca sfaraie e ok). Se da focul la mic si apoi se pun pun chiftelutele in baia de ulei si se prajesc pana devin aurii pe deasupra, cca 5 minute.

Compozitia pentru chiftelute de naut

Compozitia pentru chiftelute de naut

Modelam chiftelutele

Modelam chiftelutele

Prajim in ulei

Prajim in ulei

Comentarii (38)

 

Ultimele comentarii

Carmen  acum 10 ani - 3 August 2014 13:06  

nu fierbi boabele de naut? :p
 

Ioana  acum 10 ani - 3 August 2014 14:33  

nu, doar se inmoaie preferabil peste noapte, altfel nu se leaga.
 

Carmen  acum 10 ani - 3 August 2014 14:36  

ai dreptate, imi pare rau ca nu am intrebat ieri.
Deja le-am facut si a trebuit sa pun ou ca sa se lege cat de cat..
 

Ioana  acum 10 ani - 3 August 2014 14:49  

oh, asta e daca nu respecti instructiunile :p dar asa se invata, si eu am patit asta la inceput.
 

SANDA MORAR  acum 10 ani - 22 Octombrie 2014 12:47  

sanatate
 

Alice  acum 9 ani - 11 Iunie 2015 16:18  

Salut ! Voiam sa întreb ce ar fi potrivit sa folosesc ca garnitura ? Orez merge ? Multumesc !
 

Ioana  acum 9 ani - 12 Iunie 2015 09:32  

cu lipie libaneza si tabbouleh [link] sau lipie, hummus [link] si iaurt cu verdeturi
 

Ioana  acum 8 ani - 10 Decembrie 2015 21:55  

Ce sosuri se pot face, mai simple, poti sa-mi dai si link-ul?
 

Ioana  acum 8 ani - 11 Decembrie 2015 10:40  

am scris un mesaj mai sus cu se serveste.
 

Oana  acum 8 ani - 1 Decembrie 2016 20:43  

Poate ar merita editata reteta si pusa nota sa nu se foloseasca naut de la conserva. Nu toata lumea citeste comentariile inainte de a incerca. Si eu am patit acelasi lucru. Mi s-au imprastiat bilutele in baia de ulei. Urmatoarea data cand am facut le-am prajit normal in tigaie. Ca si gust sunt foarte bune. E foarte bun amestecul de condimente si e o reteta usor de facut.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...