Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii
Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc
Am pragatit aceste chiftelute in weekend, dar voiam sa fie un pic mai speciale, asa ca le-am facut cu "surpriza" in mijloc... un cubulet de mozzarella. Si au iesit tare bune!
Ingrediente
Chiftelute
500 gr carne tocata de porc
1 ou
3 catei usturoi
3 linguri pesmet
1/2 legatura patrunjel tocat
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita cu varf boia
1/4 lingurita fulgi de chili
2 linguri parmezan razuit
100 gr mozzarella
ulei pentru prajit
Sos de rosii
3 rosii mari bine coapte
3 catei usturoi
1 ceapa mica
6 frunze busuioc
sare, piper, oregano uscat
1 lingura ulei masline
Bucati: aprox. 30 chiftelute medii
- Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele de la chiftelute, exceptand mozzarella. Am framantat amestecul cu mainile pana s-a omogenizat bine.
- Am taiat mozzarella cuburi de 1 cm.
- Cu mainile tot timpul umede am modelat din amestecul pentru chiftelute bile in mijlocul carora am introdus cate o bucatica mozzarella.
- Intr-o tigaie am incins ulei de doua degete si am pus chiftelele la prajit. Cat le prajiti dati focul pe mediu spre mic, altfel se vor arde pe exterior si in interior vor ramane neprajite. Intoarceti-le in tigaie sa se faca pe toate partile. Scoateti-le, cand sunt rumene, pe servetele sa se absoarba grasimea.
- Sosul de rosii: am oparit rosiile si le-am decojit. Ceapa si usturoiul le-am tocat.
- Intr-o tigaie am pus la calit ceapa cu usturoiul in 1 lingura ulei. Cand s-au inmuiat am adaugat rosiile mixate in blender (sau tocate marunt din cutit). Am sarat, piperat si am pus si putin oragano. Le-am lasat la fiert cca. 10 minute. La sfarsit am adaugat frunzele de busuioc si am mai lasat 1 minut pe foc.
- Am servit chiftelutele cu sosul de rosii si paste (tagliatelle).
Pasta pentru chiftele
Modelam chiftelele cu mozzarella in mijloc
Prajim chiftelele in ulei incins
Chiftelute cu mozzarella
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii
Chiftelute de la Simona
Comentarii (24)
Ultimele comentarii
Ancutza acum 15 ani - 12 Februarie 2009 17:46
Cornelia - multumesc pentru ideea cu sosul marinat , imi place foarte mult, l-am facut azi ca aveam chiftelele facute si deja ne-am saturat de ele sa le mancam ca aperitiv rece. O sa incerc si sosul cu smantana. Eu sosul marinat l-am facut pe baie de aburi si astfel am evitat sa se lipesca sau sa se afume.L-am servit cu piure de cartofi.cornelia acum 15 ani - 12 Februarie 2009 18:16
*Ancutza- ma bucur ca v-a placut.Sa va fie de bine ! Cu siguranta o sa va placa si sosul de smantana...Cel mai bun iese cu parjolutele din piept de pui, cu ceapa (tocata impreuna cu carnea, sau taiata marunt cu cutitul)si cu mai putin usturoi (doar pt aroma), cu ou,sare si piper, patrunjel si marar, putina faina alba si putin parmezan ras.Sa ai o seara frumoasa ! :)
Ancutza acum 15 ani - 14 Februarie 2009 14:17
Am citit comentariile de la gnocchi si astfel m-am uitat si eu peste reteta , nu am facut niciodata si nu am mancat niciodata. Am vazut ca Ioana a facut un sos de ciuperci peste gnocchi , dar noua nu ne plac ciupercile :( .Cornelia , Ioana - merge sosul cu smantana prezentat de Cornelia mai sus, peste gnocchi , fara carne ? Dupa ce sunt facuti gnocchi se pot pastra la frigider si numai in momentul in care ii servesti sa ii incalzesti in MO si apoi sa pui sosul cald?
Bella acum 15 ani - 25 Noiembrie 2009 10:22
Si eu fac ceva de genul...doar ca fac sosul de rosii si apoi chiftelutele foarte mici le coc in el...ii da un pic de consistenta iar chiftelutele raman moi...e foarte bun ;) prietenul meu e ffff carnivor asa ca stand in Italia si cum mai pregatesc si paste trebuie sa fie neaparat cu carne....sau peste..in fine sa fie consistente...roxana acum 14 ani - 16 Martie 2010 18:29
excelente cu mozzarella ! =P~Mir3LLuTzZa acum 13 ani - 4 Martie 2011 18:09
Eu nu am aici parmezan...crezi k pot inlocui cu altceva?:( :(Simona acum 13 ani - 6 Martie 2011 18:33
Asa cum ziceam zilele trecute, citirea comentariilor ma inspira in alcatuirea meniului, asa ca ieri (tot aveam in plan niste chiftelute) m-am dat la reteta asta. Parmezanul schimba oarecum textura compozitiei, modifica putin si aroma finala, iar sotul meu, care, in timp ce le prajeam m-a vizitat la bucatarie si mi-a spus sec : "mie sa-mi faci si fara branza", mi le-a mancat aseara pe toate cele cu mozzarella...Ti-am trimis si poze (cu un mic "bonus"), iar pe voi, ceilalti, va invit sa le incercati, sunt grozave !
Ioana acum 13 ani - 7 Martie 2011 11:48
parmezan poti sa pui si in chiftelutele din carne de vita sau sa pui mai mult daca carnea nu este foarte grasa. are si rolul de a le face mai "pufoase".lili acum 11 ani - 9 Aprilie 2013 15:41
Am incercat reteta! mi-a placut... nu am pus mozzarellaca ca nu am avut!Felicitari pentru ceea ce faci! ;)
Ioana acum 8 ani - 13 Ianuarie 2016 15:45
Rucsandra, faine chiftelutele tale! acum am pofta si eu de paste =P~Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email