Chiftele

Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete de Craciun Retete romanesti

Cat am asteptat momentul acesta! Va anunt cu mare bucurie ca incepand de maine si pana duminica o sa fiu la "Campionatul International de Gatit in Aer Liber" din Bucuresti, parcul Izvor. Daca sunteti in zona si vreti sa stam la o poveste culinara ma gasitit acolo, voi avea un stand. O sa-l recunoasteti dupa sigla si pozele retetelor mele. Va astept cu mare drag :)

Revenim la chiftele. :) Le-am pregatit din carnea tocata care ne-a ramas de la sarmale. Le-am servit simple, doar cu mustar. Mie imi plac chiftelele numai calde, imediat ce le-am luat de pe foc. Din pacate nu le-am numarat, dar cred ca mi-au iesit peste 35 de chiftelute.

Ingrediente

800 gr carne tocata
5 catei usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita piper
3 fire patrunjel tocat
2 linguri pesmet
2 oua

  1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru chiftele. Amestecul se poate pastra la frigider pana doriti sa le prajiti.
  2. Se formeaza chiftelutele cu mainile umede.
  3. Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie.
  4. Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea. Se servesc chiftelele caldute sau reci cu salata sau cu mustar.

Formam chiftelele

Prajim in ulei

Si pe cealata parte

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...