Chiftele
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete de Craciun Retete romanesti
Cat am asteptat momentul acesta! Va anunt cu mare bucurie ca incepand de maine si pana duminica o sa fiu la "Campionatul International de Gatit in Aer Liber" din Bucuresti, parcul Izvor. Daca sunteti in zona si vreti sa stam la o poveste culinara ma gasitit acolo, voi avea un stand. O sa-l recunoasteti dupa sigla si pozele retetelor mele. Va astept cu mare drag :)
Revenim la chiftele. :) Le-am pregatit din carnea tocata care ne-a ramas de la sarmale. Le-am servit simple, doar cu mustar. Mie imi plac chiftelele numai calde, imediat ce le-am luat de pe foc. Din pacate nu le-am numarat, dar cred ca mi-au iesit peste 35 de chiftelute.
Ingrediente
800 gr carne tocata
5 catei usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita piper
3 fire patrunjel tocat
2 linguri pesmet
2 oua
- Se amesteca bine toate ingredientele pentru chiftele. Amestecul se poate pastra la frigider pana doriti sa le prajiti.
- Se formeaza chiftelutele cu mainile umede.
- Intr-o tigaie se incinge ulei de cca 1 deget si se prajesc chiftelutele pe ambele parti pana sunt rumene. Prajiti-le in mai multe ture, nu le inghesuiti in tigaie.
- Se scot chiftelele pe o farfurie cu servetele de hartie sa absoarba grasimea. Se servesc chiftelele caldute sau reci cu salata sau cu mustar.
Formam chiftelele
Prajim in ulei
Si pe cealata parte