Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii
Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc
Am pragatit aceste chiftelute in weekend, dar voiam sa fie un pic mai speciale, asa ca le-am facut cu "surpriza" in mijloc... un cubulet de mozzarella. Si au iesit tare bune!
Ingrediente
Chiftelute
500 gr carne tocata de porc
1 ou
3 catei usturoi
3 linguri pesmet
1/2 legatura patrunjel tocat
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingurita cu varf boia
1/4 lingurita fulgi de chili
2 linguri parmezan razuit
100 gr mozzarella
ulei pentru prajit
Sos de rosii
3 rosii mari bine coapte
3 catei usturoi
1 ceapa mica
6 frunze busuioc
sare, piper, oregano uscat
1 lingura ulei masline
Bucati: aprox. 30 chiftelute medii
- Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele de la chiftelute, exceptand mozzarella. Am framantat amestecul cu mainile pana s-a omogenizat bine.
- Am taiat mozzarella cuburi de 1 cm.
- Cu mainile tot timpul umede am modelat din amestecul pentru chiftelute bile in mijlocul carora am introdus cate o bucatica mozzarella.
- Intr-o tigaie am incins ulei de doua degete si am pus chiftelele la prajit. Cat le prajiti dati focul pe mediu spre mic, altfel se vor arde pe exterior si in interior vor ramane neprajite. Intoarceti-le in tigaie sa se faca pe toate partile. Scoateti-le, cand sunt rumene, pe servetele sa se absoarba grasimea.
- Sosul de rosii: am oparit rosiile si le-am decojit. Ceapa si usturoiul le-am tocat.
- Intr-o tigaie am pus la calit ceapa cu usturoiul in 1 lingura ulei. Cand s-au inmuiat am adaugat rosiile mixate in blender (sau tocate marunt din cutit). Am sarat, piperat si am pus si putin oragano. Le-am lasat la fiert cca. 10 minute. La sfarsit am adaugat frunzele de busuioc si am mai lasat 1 minut pe foc.
- Am servit chiftelutele cu sosul de rosii si paste (tagliatelle).
Pasta pentru chiftele
Modelam chiftelele cu mozzarella in mijloc
Prajim chiftelele in ulei incins
Chiftelute cu mozzarella
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii
Chiftelute de la Simona