Clatite cu spanac
Retete aperitive Retete de mancaruri cu legume Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Clatite de aprilie. Cu cele mai bune si proaspete verdeturi si oua de la bunica-mea.
Ieri a inceput turul Croatiei la ciclism. V-am spus ca ador ciclismul si eu nici macar nu detin o bicicleta? Ciudat, stiu, nu gasesc nici eu o explicatie. Dar sunt un privitor fidel, ma trezesc si noaptea cand pierd vreo etapa. Si uneori ma uit si la reluari. Asa ca am facut aceste clatite special ca sa ma pot "lipi" linistita de televizor cu farfuria in brate. Nu de alta, dar comentatorii nostri dau retete din toate zonele prin care trec ciclistii si imi fac o pofta... trebuie sa fiu pregatita.
Si ca veni vorba, in weekend la Cluj, este concurs de ciclism prin Faget. Se si alearga un pic. Voi fi si eu acolo sa-l asteptĀ la finish cu niste clatite pe Radu.
Ingrediente
4 oua
75 gr smantana acra
120 ml lapte
1 catel de usturoi
130 gr faina alba (tip BL55 sau 550)
200 gr spanac proaspat
2 cepe verzi
2 fire marar
1 fir menta
cateva fire patrunjel
sare, piper negru
Bucati: 25
- Se curata si se spala spanacul. Se scurge bine de apa (daca aveti o centrifuga de salata e ideala pentru aceasta operatiune; altfel, luati spanacul in transe si-l stoarceti in pumn).
- Se toaca spanacul marunt, trecand de cateva ori peste el cu cutitul. Se toaca marunt si restul verdeturilor (ceapa, marar, menta, patrunjel). Se pun peste spanac si se amesteca cu mana.
- Se bat galbenusurile cu smantana, lapte, 1 lingurita rasa sare si piper negru proaspat rasnit. Se adauga usturoiul strivit. Se incorporeaza apoi faina si se amesteca cu telul pana aluatul e omogen, fara cocoloase.
- Se toarna acest amestec peste verdeturi si se amesteca cu furculita. Va rezulta un aluat usor pastos, dar e ok asa, se va inmuia dupa ce se adauga albusurile.
- Se bat albusurile cu o furculita pana se inspumeaza un pic. Se toarna peste spanac si se amesteca usor cu furculita. Va rezulta un aluat care curge incet de pe lingura.
- Se incinge o tigaie antiaderenta. Se da focul la mediu spre mic si se picura putin ulei, cat sa fie bine uns tot fundul tigaii.
- Cu o lingura se ia aluat si se toarna in tigaie. Movilita ar trebuie sa se autoniveleze in tigaie, dar daca are nevoie de ajutor, puteti sa-i dati form cu dosul lingurii. Puneti cate caltite va intra o data in tigaie fara a le inghesui.
- Se coc clatitele cam 2 minute / parte, pana sunt usor rumene. Ca sa le inatorceti folositi o paleta subtire. La fiecare tura de clatite completati ulei in tigaie daca e cazul.
- Se scot clatitele pe o farfurie mare si se tin acoperite (cu un capac sau folie de aluminiu) pana le terminati pe toate. Sunt bune caldute cu iaurt (sau tzatziki) sau telemea/feta.
Verdeturile tocate marunt
Adaugam albusurile in aluat
Aluatul de clatite
Movilite in tigaie
Le intoarcem dupa 2 minute
Clatitele se coc
Le tin calde sub capac pana le coc pe toate
Comentarii (10)
maria acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 13:07
Mai ce rasfat de primavera!!!Mihai acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 15:23
O idee excelenta. de-abia astept sa fac si eu, dar acum nu am spanac. Oare, in loc de spanac, s-ar putea pune leurda?Ioana acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 15:29
sigur ca da, merge si cu alte verdeturi. daca pui leurda, nu mai adaugi usturoiul. si cred ca nici menta nu mai merge asa bine. evident vor iesi cu alt gust, dar cred ca vor fi foarte bune.melter alina acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 19:37
Ca sa evitam prajirea putem sa punem compozitia intr-o tava de chec sau de prajituri ?Multumesc!
Mirela acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 20:06
Minunata si reteta asta. :)Ioana, nu stiu ce s-a intamplat, dar nu mai pot accesa situl tau de la serviciu de vreo saptamana :( :(
Sunt probleme cu situl, s-a mai plans cineva?
Ioana acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 20:27
Mirela nu sunt probleme. eu cel putin n-am vazut. s-a mai plans doar o singura persoana si tot de la serviciu.doar pe siteul meu ai probleme? e posibil sa vi se fi restrictionat accesul catre anumite siteuri? de obicei la corporatii se intampla asta....
iti da vreun mesaj cand incerci sa intri?
Mirela acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 20:34
Propriu zis nu e un mesaj, doar ca nu-l deschide. O sa mai incerc maine si iti zic exact ce scrie pe ecran. Mai sunt probleme si cel putin la un alt site din ce am inteles de la un coleg, nu stiu ce sa zic, orice e posibil, desi nu mi s-a mai intamplat, nu lucrez intr-o corporatie si oricum e un site culinar, deci absolut inofensiv. Dar cum zic eu s-au vazut si lucruri mai ciudate, nu? :pRevin zilele urmatoare sa-ti zic ce scrie cand accesez pagina.
...noroc ca mi-am facut meniul de Pasti deja :))
...desi....si clatitele astea ar merge :))
Ioana acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 20:43
nu numai continutul siteului duce la restrictionarea accesului. daca aveti departament de IT intreaba daca s-au luat astfel de masuri. fiindca daca numai de acolo se intampla asta, nu vad alta explicatie.Mirela acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 20:53
Am intrebat, nu se stie de unde e problema.Ioana acum 8 ani - 20 Aprilie 2016 21:19
atunci cand ai vreme sa-mi trimiti mesajul care apare, poate e totusi altceva.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email